Hlavní obsah

GM svolává k opravě na 1,5 miliónu aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka General Motors Company a její čínský partner svolají v Číně k opravě skoro 1,5 miliónu vozů kvůli možným problémům s palivovým čerpadlem. Oznámil to čínský regulátor. Na největším světovém trhu s automobily jde podle agentury Reuters o jedno z nejrozsáhlejších podobných opatření.

Foto: GM

Buick Excelle

Článek

Vozy svolá Shanghai General Motors Company, která je společným podnikem automobilky GM a SAIC Motor Corporation. Opatření se týká více než 1,2 miliónu vozů značky Buick Excelle vyrobených během zhruba šesti let do části roku 2012 a skoro 250 000 vozů Chevrolet Sail s datem výroby mezi lety 2009 až 2011 a některých těchto aut vyrobených loni.

U svolávaných vozů je třeba vyměnit držák palivového čerpadla. Tato součást by mohla prasknout a v některých případech způsobit únik paliva, sdělil podle agentury AP čínský úřad pro kontrolu kvality. Mimo to také oznámil, že další americká automobilka Ford Motor Company a její čínský partner svolají skoro 81 000 aut Kuga k opravě kvůli součásti systému řízení.

Pro automobilku GM je to letos podruhé, kdy ve druhé největší ekonomice světa svolává své vozy. V květnu čínská vláda informovala o svolání více než 2500 dovezených sportovně užitkových aut Cadillac SRX kvůli seřízení matic na kolech.

Hojně prodávané vozy 

Podle šéfa poradenské společnosti Automotive Foresight Ja-le Čanga je nynější svolávací akce tak rozsáhlá, protože oba modely patří v Číně mezi hojně prodávané vozy. GM prý upozornila na možnost prasknutí součástky po dlouhodobém užívání a případný únik paliva, doposud k tomu ale podle všeho nedošlo, citoval jej Reuters.

GM v Číně podle Čínského sdružení automobilových výrobců (CAAM) prodala od ledna do listopadu 2,89 miliónu vozů, o 11,4 procenta více než o rok dříve. Americká automobilka zde auta vyrábí ve spolupráci se společnostmi SAIC Motor Corporation a FAW Group. Fordu, který má také čínské partnery, prodej v Číně za stejné období stoupl o 51 procent na více než 840 000 vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám