Hlavní obsah

Subaru se s novým WRX vrátilo k sedanu, dvoulitrový boxer má 272 koní

Novinky, maž

Subaru na právě probíhajícím autosalonu v Los Angeles ukázalo novou generaci modelu WRX. Ta už v názvu nemá slovo „impreza” a navrátila se ke karoserii typu sedan. V nabídce je jak manuální, tak samočinná převodovka.

BEZ KOMENTÁŘE: Subaru WRXVideo: Subaru

 
Článek

V rámci tolik častého downsizingu není překvapením, že motor pro nové WRX má nižší zdvihový objem. Z původního 2,5 litru Subaru zmenšilo objem válců o půl litru, výkon je ale nepatrně vyšší než u minulé generace.

Foto: Subaru

Subaru WRX (2014)

Na všechna čtyři kola tak putuje 200 kW (272 k), respektive 350 Nm. Čtyřválec typu boxer (s protiběžnými písty) má přímé vstřikování paliva a je přeplňován pomocí turbodmychadla.

V nabídce bude jak šestistupňový manuál, tak případně bezestupňové CVT s osmi přednastavenými převody a možností sekvenčního řazení. Nový je i pohon 4x4, který se liší podle použité převodovky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Subaru WRX Concept

Foto: Subaru

Subaru WRX (2014)

Zatímco k manuálu dostanete centrální diferenciál s viskózní spojkou (rozdělení 50:50), verze s CVT využívá mezinápravovou spojku, výchozí nastavení je 45:55, zadní náprava je tedy mírně preferována.

Prodej bude zahájen na začátku příštího roku (potvrzeno pro USA, na evropský trh se nové Subaru možná podívá později), prodejní ceny japonská automobilka zatím neoznámila.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Impreza WRX

Foto: Subaru

Subaru WRX (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám