Hlavní obsah

Ford přeruší výrobu v Rumunsku kvůli slabé poptávce v EU

Rumunská divize americké automobilky Ford Motor Co. přeruší v říjnu výrobu na 13 dní. Důvodem je slabá poptávka na evropském trhu, která již donutila automobilku zastavit výrobu na týden tento měsíc.

Foto: Ford

Ford B-Max a jeho zadní posuvné dveře.

Článek

Ford zahájil loni ve své rumunské továrně výrobu svého modelu B-Max. Nyní zde vyrobí denně zhruba 370 aut a 1000 motorů. Hlavními vývozními trhy rumunského závodu jsou Německo, Itálie, Španělsko a Francie a hlavním zákazníkem Británie.

"Jsme přesvědčeni, že jsou to dočasná opatření a situace se zlepší, protože prodej aut v Evropě začne pomalu oživovat," uvedla mluvčí rumunské divize Fordu Ana Maria Timisová. "V závislosti na vývoji trhu upravíme náš objem (výroby) také v listopadu a prosinci," dodala.

Přerušení výroby bude mít dopad zhruba na 2500 lidí, což je více než polovina zaměstnanců Ford Romania. Zaměstnanci po dobu přerušení výroby obdrží jen 80 procent mzdy.

Ford v poslední době uzavřel dva přidružené závody v Británii. Plánuje rovněž do konce příštího roku uzavřít montážní závod v Belgii, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám