Hlavní obsah

Nejdražší povinné ručení za 70 tisíc, nejlevnější za 50 korun

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za luxusní automobil Lamborghini Gallardo určený k půjčování zaplatil jeho majitel na povinném ručení 68 151 korun za rok. Naopak nejméně stálo povinné ručení za přípojný vozík – přesně padesát korun. Vyplývá to ze statistik internetového srovnávače Sfinance.cz

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Lamborghini Gallardo

Článek

Podle statistik portálu Sfinance.cz, vycházejících ze vzorku 1500 klientů, stálo průměrné povinné ručení 2268 korun za rok. Nejvíce – skoro tři tisíce - za něj zaplatili řidiči v Praze, naopak nejméně ve Středočeském kraji. Průměrná délka předchozího povinného ručení je necelých osm let.

Celkem dvacet procent klientů si uzavírá ke smlouvě povinného ručení připojištění skel. Bez zajímavosti není, že automobily s obsahem 1,3 a 1,4 litru mají údajně pojištění levnější než vozidla s menším zdvihovým objemem.

„Důvodem je, že tento segment aut je druhý největší. Pojišťovny se na něj více soustředí a vzhledem ke konkurenčnímu boji to má vliv na koncovou cenu pro zákazníka,“ uvedl Zdeněk Novák, produktový manažer portálu Sfinance.cz. Tři čtvrtiny řidičů volí roční platbu pojistného za povinné ručení (obvykle tím mohou ušetřit až deset procent).

Nejčastější barvou vozu jsou podle statistik odstíny šedé a modré, nejméně oblíbené jsou naopak odstíny oranžové. Nikoho asi nepřekvapí, že nejčastěji pojišťovaný vůz je v Česku automobil značky Škoda (23 procent), z toho nejvíce Škoda Octavia (40 procent).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám