Hlavní obsah

Škoda odhalila nový Rapid

Novinky, Martin Žemlička

Mladoboleslavská automobilka odhalila svou dlouho očekávanou novinku - model na pomezí fabie a octavie, který má však svými rozměry blíže octavii a prodejní cenou patrně k fabii. Ve světové premiéře se nová Škoda Rapid ukáže v září v Paříži, prodej bude zahájen na podzim.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid (2012)

Článek

Nejmladší škodovka je dlouhá 4,48 metru a široká 1,7 metru. Údaje o rozvoru náprav a velikosti zavazadlového prostoru nejsou zatím známy, předpokládá se ale, že hodnoty budou stejné jako u Seatu Toledo, který má stejný technický základ jako rapid a který nabízí rozvor náprav 2,6 metru a zavazadlový prostor 517 litrů.

Pro srovnání, octavia liftback je dlouhá 4,56 m a velikost od předních kol k zadním činí 2,578 metru, kufr nabídne 585 l. Rapid je liftback s výklopnými pátými dveřmi, stejně jako octavia.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid (2012)

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012)

O Rapidu Škoda tvrdí, že je to první sériový vůz značky Škoda navržený v duchu nově vyvinutého designového jazyka automobilky. S podobně tvarovanou přídí, respektive s některými designovými prvky se tak budeme setkávat i v dalších modelech škodovky.

Jde zejména o ostré linie, nové logo a jeho umístění v zaoblené přední hraně kapoty. Přední a mlhové světlomety evokují tvar čtyřlístku. Zadní světlo má pro Škodu typické písmeno C.

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012)

Rapid má na výběr pětici benzinových motorů a dva vznětové agregáty, o jaké motory půjde konkrétně, Škoda neuvedla.

Rapid zažije svou výstavní premiéru na pařížském autosalonu. Za hlavní cílovou skupinu pro model Rapid považuje Škoda Auto zejména rodiny, které hledají prostorný vůz za dostupnou cenu. Ta je mimochodem zatím neznámá. Prodej začne letos na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám