Hlavní obsah

Konec dohadům: Alfa Romeo není na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Fiat nemá v úmyslu prodat svou luxusní značku Alfa Romeo. Uvedl to generální ředitel společnosti Sergio Marchionne poté, co se v německém tisku objevily spekulace, že o značku má zájem německá automobilka Volkswagen.

Článek

Jeden z vedoucích představitelů Volkswagenu podle pondělní zprávy časopisu Automobilwoche uvedl, že převzetí značky Alfa Romeo by podpořilo růstovou strategii německého podniku. "Kdyby byl takovýto poklad k mání, nemohli bychom příliš dlouho čekat," citoval list nejmenovaného představitele VW. Marchionne nicméně možnost prodeje značky Alfa Romeo opětovně odmítl. "Řekl jsem, že ji neprodám," prohlásil.

Marchionne rovněž potvrdil, že automobilka Fiat by při zveřejnění výsledků za třetí čtvrtletí mohla zlepšit výhled pro celý letošní rok. Dodal, že třetí čtvrtletí se vyvíjí "docela dobře" navzdory slabé poptávce na evropském automobilovém trhu. Ve druhém čtvrtletí firma hospodařila s čistým ziskem 113 miliónů eur (téměř tři miliardy Kč) po ztrátě 179 miliónů eur před rokem.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Šéf italské automobilky Fiat a jejího amerického partnera Chrysler Sergio Marchionne

Fiat v loňském roce vytvořil alianci s americkým výrobcem automobilů Chrysler, který v červnu opustil bankrotový režim. V současnosti vlastní Fiat v americkém podniku pětinový podíl a ovládá jeho vedení.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen má prý zájem o Alfu Romeo

Spekulace o zájmu německé automobilky Volkswagen o převzetí italské luxusní značky Alfa Romeo pokračují. Přiživilo je prohlášení jednoho z vedoucích pracovníků...

Výběr článků

Načítám