Hlavní obsah

BMW řady 1 má poháněná přední kola, tvrdí 80 procent majitelů

Novinky, Martin Žemlička

Podle interního výzkumu BMW mezi majiteli řady 1 se zjistilo, že většina z nich si myslí, že řídí vozidlo s pohonem předních kol. Informaci o průzkumu potvrdil ředitel automobilky Norbert Reithofer.

Foto: maž, Novinky

BMW 116d

Článek

Jako první s informací přišel server Automotive News. Podle interních průzkumů automobilky si neuvěřitelných osmdesát procent majitelů řady 1 myslí, že jejich vozidlo má poháněnou přední nápravu. Toto vysoké číslo je velmi překvapující a spíše než automobilka by se za něj měli stydět sami majitelé. Zpráva nicméně neuvádí, jaký byl počet respondentů, které mnichovská automobilka oslovila.

Foto: maž, Novinky

BMW 116d

Zajímavé také je, že tato zpráva přichází v době, kdy BMW oficiálně potvrdilo, že bude nabízet nový malý vůz s pohonem předních kol. Nabízí se tak otázka, zda to nebyl řízený „únik“, jenž by lépe zdůvodnil pohon předních kol v připravovaném malém BMW.

Pohon zadních kol, který je výrobně i technologicky složitější než pohon přední nápravy, ocení nároční řidiči, kteří od svého vozu vyžadují sportovní jízdní vlastnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám