Hlavní obsah

Nový Citroën C3 odhalen, nástupce přichází po osmi letech

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový model Citroënu C3 se představí v září na frankfurtském autosalonu. Novinka ze stáje francouzské automobilky přichází po osmi letech, první generace novodobé "kachny" se prodalo přes dva milióny kusů. Druhá generace se na většině trhů začne prodávat od listopadu.

Článek

Již na první pohled lze novou C3 jednoduše zařadit mezi ostatní modely Citroënu - zakulacený design a obrovské prosklení. Nové C3 se tak přiblížilo kompaktnímu rodinnému MPV C3 Picasso.

Při pohledu z profilu jsou nicméně jasně vidět kontury původní C3, na kterou druhá generace navazuje. Nový model se svojí délkou blíží čtyřmetrové hranici - konkrétně jde o 3,94 metru, šířka činí 1,7 metru. Zavazadlový prostor nabídne v základním uspořádání rovných 300 litrů objemu.

Pracoviště řidiče působí solidním dojmem - soudě podle zatím jediné fotografie interiéru. Přístrojová deska má retro nádech a na malé auto působí až nezvykle luxusně. Patrně jde o nejdražší výbavovou verzi v nabídce, ale i tak - jde o příjemné překvapení.

O pohon se postarají osvědčené agregáty, počínaje benzínovou čtrnáctistovkou a konče maloobjemovým turbodieselem. Základní čtyřválcová čtrnáctistovka se dodává buď ve variantě 55 kW (75 k) nebo 70 kW (95 k), dieselové motory nabízejí z objemu 1,6 litru 66 kW (90 k) a 80 kW (109 k). Prodejní ceny ani přesné datum uvedení v Česku zatím není známo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám