Hlavní obsah

Potraviny, které skvěle nahradí kosmetické produkty

Novinky, lin

Je více než pravděpodobné, že vaše kosmetické zásoby obsahují všelijaké výrobky k řešení nejrůznějších kosmetických neduhů. S tím si přitom mohou hravě poradit i potraviny, které má v kuchyni snad každá z nás.

Foto: Profimedia.cz

Jahody dokážou vybělit zuby.

Článek

Nakupování drahých kosmetických zázraků odzvonilo! Lidé se stále více začínají zajímat o alternativní přírodní pomocníky, kteří šetří životní prostředí a zároveň i peněženku. Toužíte-li po zdravějších vlasech, bělejším úsměvu nebo očích bez známek únavy, čtěte dál.

Lepší vlasy přirozenou cestou

Kdo z nás by nechtěl přirozeně krásné vlasy bez nutnosti návštěv drahých salónů? Jednoduchá rada vám k tomu dopomůže a dělá doslova divy – vyměňte svůj oblíbený šampón za jablečný ocet. Podle odborníka na přírodní kosmetiku mohou například nespoutaným vlasům pomoci pravidelné masky z jogurtu a medu, uvedl Daily Mail. Pro maximální efekt je naneste před šamponováním.

Bělejší zuby

Pokud toužíte po bělejších zubech a nechcete používat abrazivní chemikálie, i pro vás máme radu. Sáhněte po jahodách a jedlé sodě. Jahody rozmačkejte, přidejte k nim jedlou sodu a vytvořte pastu, pomocí které si vyčistíte zuby.

V případě, že tento způsob nezabere, můžete zkusit další obdobu pasty, ve které nahradíte jahody šťávou z citrónu. Další variantou je nanášení kokosového oleje přímo na zuby, nechte několik desítek minut účinkovat. Na rozdíl od chemického bělení se ale výsledek neukáže bezprostředně po kúře, je potřeba ji opakovat.

Pytle pod očima

Špatný spánek přináší kromě únavy také nevzhledné napuchlé tmavé kruhy pod očima. Vyvarujte se tohoto příznaku pomocí zeleného čaje. Ten nechte vylouhovat, pytlíčky s čajem dejte na chvíli do lednice. Poté přiložte na oční okolí a sledujte, jak se dějí zázraky. Dalším osvědčeným pomocníkem jsou plátky okurky nebo vaječný bílek, který necháte zaschnout a poté sloupnete.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám