Hlavní obsah

Alkoholické drinky, které nepodléhají prohibici

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákaz prodeje veškerých alkoholických nápojů, které obsahují více jak 20 % alkoholu, přivedl celou řadu barmanů i lidí v domácnosti k experimentům v míchání drinků. Lidé mezi sebou doslova soutěží v nápadech, jakým způsobem co nejsnáze nahradit dosud nejoblíbenější tvrdé nápoje - rum, vodku, gin, whisky apod.

Prohibiční koktejly: barmani vymysleli nové recepturyVideo: Novinky

 
Článek

Kromě piva, vína a sektů tak začínají hrát prim nejrůznější likéry, aperitivy či míchané vodky, jež obsahují méně alkoholu. Lidé si v současnosti oblíbili zelenou, griotku, vaječný koňak, calvados, krémové likéry či populární jablíčka, broskvovou a jahodovou vodku apod.

Black Velvet
Suroviny: 6 cl černého ležáku, Bohemia Sekt Brut
Postup: Do sektové sklenky nalijte černé pivo a opatrně dolijte dobře vychlazeným sektem.
Extra Dry s limetovým džusem a sodou
Suroviny: 1 díl Cinzano Extra Dry, 1 díl čerstvého limetového džusu, 1 díl sody, led
Postup: Nalijte Cinzano do sklenice na míchané nápoje naplněné kostkami ledu. Přidejte další ingredience a jemně zamíchejte.
Ivanina
Suroviny: 2 cl Sirup Fruit de la Passion, 3 cl Monin, 2 cl Cinzano Limetto, 4 cl Cappy ananas, Cappy černý rybíz, Bohemia Sekt Brut
Postup: Všechny suroviny kromě sektu důkladně promixujte v šejkru. Nalijte do vychlazené sklenky přes strainer a dolijte sektem. Zdobíme řezem ovoce.
Růžová planeta
Suroviny: 1 dcl Bohemia sektu nealkoholického, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citronové šťávy, 1 lžičku cukru, led
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citronovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku opět vyšperkujte, tentokrát jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem.
Martini Royale
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče.
Lesní ticho
Suroviny: Polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé, borůvkový džus, led, perlivá voda
Postup: Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.

Foto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám