Hlavní obsah

Zaručené návody na lepší milování mají své slabiny

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všude, kam se podíváme, jsou zaručené návody na nejlepší sex, afrodiziaka, která nám zaručeně zvýší sexuální touhu či kolikrát týdně či denně se máme sexuálním hrátkám oddávat. Není tedy divu, že po přečtení těchto zpráv, začneme pochybovat, zda to, co prožíváme doma, je normální. Pro sexualitu ale neexistují jednoduché návody. Každý člověk je originál.

Foto: Profimedia.cz

Jedinec musí nejprve poznat sám sebe.

Článek

Jedinec tedy nejprve musí poznat sám sebe - např. při autoerotice zkoumat, jaké doteky a na jakých místech mu způsobují potěšení či jej přivedou k orgasmu. Pak tyto objevy může prodiskutovat se svým partnerem a také další nové společně s ním objevovat. Ale vždy jen po vzájemné dohodě a s respektem k druhému.

Který orgasmus je ten nejlepší

"Nenechávejte se svazovat poznámkami, že jedině vaginální orgasmus je ten pravý nebo že orgasmus dosažený orálním drážděním s tím pravým nemá co do činění. Je mnoho žen, které orgasmu nikdy nedosáhnou, ale přesto si mohou sex užívat," vysvětlují odborníci ze serveru Ulékaře.cz . Tak je k tomu nutné i přistupovat.

Jak na společný orgasmus

Existují partneři, kteří dosahují společně vyvrcholení, ale řadí se spíše mezi výjimky. Pokud se vám to doma nedaří, pak je naprostý nesmysl se kvůli tomu trápit.

Každý člověk před orgasmem je tak trochu „mimo“ a soustředí se výhradně na sebe. Prožívá významně pouze své tělesné pocity. Tím pádem příliš nevnímá druhého partnera. A také mnohdy každý z partnerů potřebuje k tomu, aby dosáhl orgasmu, něco trochu jiného. Jednomu vyhovuje pohyb rychle, druhému pomalu, jednomu jedna poloha, druhému jiná.

Není tedy lepší, když je nejdřív uspokojen jeden partner – většinou to bývá žena, protože muži obvykle po orgasmu opadá erekce – a potom druhý partner? Sex se pak opravdu stává milováním a vzájemnou intimitou, ne pouze tělocvikem.

Sex neznamená pouze soulož

Sexuální praktiky jsou daleko bohatší. Jestliže se sex redukuje pouze na soulož, nejenže partneři přicházejí o mnoho krásných mimokoitálních aktivit, ale také si mohou zadělávat na případné obtíže. Mnoho z mužských a ženských sexuálních dysfunkcí – porucha erekce, předčasná ejakulace u mužů a anorgasmie a snížená sexuální touha u žen – začíná právě nepřiměřeným očekáváním, předsudky či přesvědčeními, že něco musí být pouze a jenom tak, jak jsme někde četli, například že při každém sexu musí být penis v pochvě, jinak to není sex.

Reklama

Související témata:

Související články

Největší zabijáci milování

Libido je poměrně křehká záležitost, která se mění v čase a v závislosti na mnoha různých lidských aspektech - emocionálních, mentálních, fyzických...

Výběr článků

Načítám