Hlavní obsah

Více než polovině mužů nevyhovuje velikost prezervativů

– BLOOMINGTON
Novinky, Famous

Výrobci kondomů tvrdí, že běžné prezervativy odpovídají svými rozměry průměrně velkému penisu. Jenže podle amerických odborníků 56 procent mužů má penis větší či menší než jsou rozměry odpovídající průměru. Běžné kondomy jim tedy nesedí. Následkem toho se latexové ochraně vyhýbají a zvyšují tak riziko přenosu pohlavních chorob, jakými jsou např. chlamydie, kapavka, syfilida a nákaza virem HIV.

Článek

Odborníci z Indiana University zjistili, že jedinci stěžující si na velikost kondomů měli velmi často zkušenost s prasknutím či stažením kondomu z penisu.

"Většina současných výzkumů se zaměřuje na to, jak lidé používají kondomy s velmi malou pozorností věnovanou fyzickým charakteristikám kondomů jako takových," prohlásil docent Michael Reece z Indiana University.

"Náš současný výzkum naznačuje, že velikosti a tvary penisu se velmi různí, ale spektrum velikostí kondomů je spíše omezené, takže by to mohl být velmi pravděpodobně ten případ, že jsou tu aspekty tradičních kondomů, které někteří muži shledávají příliš těsnými nebo příliš volnými a které ovlivňují jejich možnost nebo touhu používat je při sexuálním styku," dodal Reece.

Kondomy by měly mít širokou škálu velikostí

V dotazníku odpovědělo 21 procent mužů, že jsou jim kondomy příliš těsné, 18 procent uvedlo, že jsou příliš krátké, 10 procent si stěžovalo, že jsou příliš volné a sedmi procentům vadilo, že jsou kondomy příliš dlouhé.

Výrobci kondomů by měli přinést mnohem širší spektrum prezervativů. Odborníci si představují, že by měly být kondomy nejen velikostí extra dlouhé, normální a extra malé, ale také prezervativy široké a krátké či úzké a dlouhé.

Reklama

Související články

Hit budoucnosti: kondom ve spreji

Vědci v Německu tvrdí, že vyvíjejí kondom, který si bude moci každý muž sám nasprejovat na svoji chloubu. Jan Vinzenz Krause z Institutu kondomového...

Výběr článků

Načítám