Hlavní obsah

Sex na prvním rande prý není chyba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex na prvním rande býval před lety naprostým tabu. Ti, co ho prožili, byli považováni za zvrhlé či méně inteligentní. Jenže podle harvardských psychologů je tohle pravidlo dávno mimo. Sex na prvním rande nemusí být chybou. Naopak. V dnešním světě je důležité odhalit, zda si lidé rozumí v posteli, hned na počátku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Rozsáhlý článek o sexu na prvním rande vytvořila americká redakce magazínu Cosmopolitan. Tvrdí, že erotika na první schůzce není žádnou chybou a že čekat až na druhé či třetí rande je přežitek, který nemá v moderním světě místo.

Autoři článku se přitom na názor zeptali několika odborníků. Newyorský psycholog Jeff Wilsner jim pak k tématu řekl: „Pokud mezi dvěma lidmi funguje chemie, z pohledu chlapa je jedno, zda má sex na prvním nebo sedmém rande.“

Harvardský sociální psycholog Justin Lehmiller se k názoru přiklání. „Je důležité vytvořit si sexuální kompatibilitu velmi záhy a mít sex brzy může být správným krokem,“ míní.

Samozřejmě ne každý zvládne skočit do postele na prvním rande. A není důvod mít kvůli tomu výčitky. Správný okamžik přijde. Ovšem pokud situace nahrává sexu na první schůzce a oba partneři po tom touží stejně, není důvod se tomu vyhýbat.

„Nečekejte proto, že si myslíte, že chlap vás nebude respektovat nebo ztratí zájem. Čekejte jen proto, jak vás samotné to ovlivní. Není to kvůli němu. Musí to být kvůli vám,“ radí ženám Wilsner.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější chyby zamilovaných

Asi každý zná ten pocit, když je zamilovaný a prakticky nevnímá svět kolem sebe. Cloumají s vámi emoce, jste šťastní a všechno vám připadá nějak hezčí....

Za každou láskou hledejte hormonální bouři

Láska romantická, vášnivá, ale i rodičovská mají jedno společné. Na jejich pozadí se vždy odehrává velký hormonální boj. Hormonem lásky je nejčastěji nazýván...

Jaký jste milenecký typ

Pokud jste zamilovaná, možná vás ani nenapadne, že na váš vztah může mít vliv to, jaký je váš přítel milenecký typ. Podle odborníků existuje dokonce šest...

Výběr článků

Načítám