Hlavní obsah

Rodiče dali kojencům nezvyklá jména

BUKUREŠŤ/GAZA

Ve světě neustává obliba pojmenovávat novorozence podle známých skutečností, případně osobností. Jen v několika posledních dnech se narodily dvě děti, jejichž jména budou přinejmenším znít neobvykle. Jedno z nich ponese jméno Yahoo, druhé zase Mahmúd Abbás.

Foto: Jan Kaše

Západočeské muzeum v Plzni

Článek

Rumunští rodiče dali svému synkovi jméno Yahoo po celosvětově známém internetovém vyhledavači, napsal ve čtvrtek internetový server Sky News. Chtěli tak vzdát čest síti, díky níž se seznámili.

Cornelia a Nonu Dragomanovi spolu chodili jen asi tři měsíce, než se rozhodli uzavřít manželství a počít dítě. Synek se jim narodil o Vánocích. "Pojmenovali jsme ho Lucian Yahoo po mém otci a po internetu, který je významným bodem mého života," vysvětlila Cornelia.

Naděje do Palestiny

Také jiný pár pojmenoval svého novorozence na počest, tentokrát osobnosti. Dítko palestinských manželů ponese jméno po vůdci Mahmúdu Abbásovi, nástupci Jásira Arafata.

Miminko se jim narodilo v pondělí krátce po oznámení výsledků nedělních voleb v Palestině. Sedmatřicetiletý otec Jihad Ramlaoui žije se svou ženou v utečeneckém táboře spolu se svými dalšími šesti dětmi.

"Chci, aby mé děti vyrostly v míru a bezpečí, Abbás je mou nadějí, že se tak jednou stane," uvedl otec. "Abbás je nadějí pro naši budoucnost. Je jediný, kdo nám může zajistit mír," uzavřel.

Rodiče všude po světě se občas snaží svým potomkům dát neobyčejná jména, nedávno palestinští rodiče pojmenovali svá dvojčata po zesnulém Jásiru Arafatovi [celá zpráva], minulý týden zase indičtí rodiče z radosti, že se jejich dítě zachránilo před tamní zkázou, dali potomkovi jménoTsunami [celá zpráva].

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám