Hlavní obsah

Radim Uzel: Oblé křivky budiž pochváleny

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doufám, že konečně ustoupí móda vychrtlých krasavic. Spousta moderních missek vypadá, jako kdyby je před několika dny osvobodili z koncentračního tábora. Když otevřete kterýkoli ženský časopis, vsadím se s vámi, že během několika prvních stránek narazíte na redukční dietu.

Foto: Profimedia.cz

"Vážené dámy, zahoďte tabulky s kaloriemi a jezte všechno, co vám chutná," radí Radim Uzel.

Článek

Celý národ hubne jako o překot. Místo masa, zelí, brambor a zeleniny konzumujeme uhlovodany, tuky a cukry. Chutné kuchařské předpisy se přeměňují v tabulky doporučených potravin. Už si na nich nepochutnáváme, protože nás pouze živí, sytí a chrání.

Před dvaceti lety mě občas pozvali, abych dělal porotce na přehlídce královen krásy. Dnes už mne tam nezvou. Zato tam s velkou pravděpodobností přijede kolega z oboru plastické chirurgie. Což také o něčem svědčí.

Nejkrásnějším atributem ženského těla jsou OTP: ozdobné tukové polštáře. Odlišují ženu od muže.

Ptal jsem se kdysi zasvěcených lidí, proč vyhrávají pouze 190 cm vysoké krasavice připomínající spíše žirafu než krásnou ženu. A kdo nutí slavné hokejisty, fotbalisty a bohaté podnikatele vybírat si za partnerku kostlivce obaleného kůží? Snažili se mi vysvětlit, že podnikatele & spol. k tomu tlačí také móda.

Pokud jde o módní přehlídky, dívky na ně často vybírají homosexuální módní návrháři. Není div, že jejich zadeček často bývá takový chlapecký. Co na tom, že některou z modelek občas odvezou rovnou z přehlídkového mola do nemocnice s těžkou mentální anorexií? Jedna nedávno skončila dokonce v márnici.

Vzpomínám na odborný seminář s tématem sex a obezita, který se konal asi před dvaceti roky. Když dnes listuji odbornými příspěvky tohoto semináře, zjišťuji, že obezita tehdy znamenala něco jiného než dnes. Ženy, kterým se ohleduplně říkalo plnoštíhlé, měly problém jak s váhou, tak navazováním partnerství nebo s otěhotněním. V poradně pro bezdětná partnerství bylo jedno z prvních doporučení snížení tělesné hmotnosti.

Madla lásky

Kde ty loňské sněhy jsou… Ty dámy byly tenkrát opravdu tlusté. Dnes se stydí i za mizerná dvě kila navíc. Podléhají diktátu nesmyslné módy. Ta je nutí k patologické vychrtlosti. Když si pak stěžují, že ta dvě kila opět přibraly, znalecky je pochválím: „No vidíte, a jedno to kilo je hezčí než druhé!“

Vážené dámy, zahoďte tabulky s kaloriemi a jezte všechno, co vám chutná. Nepodléhejte módním výstřelkům. Vězte, že nejkrásnějším atributem ženského těla jsou takzvané OTP: ozdobné tukové polštáře. Odlišují ženu od muže. Jeden můj kamarád jim říká madla lásky, protože prý díky nim může ženu za něco uchopit. Podkožní tuková tkáň je také důležitým orgánem metabolismu ženských pohlavních hormonů. A tady máte jedno z vysvětlení, proč ty vychrtlé ženy mají nejen poruchy menstruačního cyklu, ale také mají problémy s otěhotněním.

Pravda, všeho moc škodí. Nadměrná obezita také není to pravé ořechové. Kde je váš střed, to můžete konzultovat s lékařem nebo nutriční terapeutkou. Sdělený údaj však nemusíte úzkostlivě dodržovat. Spíš jde o to, aby se vaše váha rozumně pohybovala kolem něj.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Nářek nad zkaženou mládeží

Psychologové a pedagogové si často postesknou nad zkaženými mravy mládeže. Tak jako politici. Ti to dělají už od starověku. Jsou ale současné mravy skutečně...

Radim Uzel: Konec anonymních tatínků

Bruselští mudrci vyrukovali s další novinkou. Každé dítě má mít právo na základní informace ohledně etnického původu a genetického zdraví svých rodičů. Znamená...

Radim Uzel: Femalismus je zajímavé hnutí žen

Primář MUDr. Jiří Šráček nebyl jen vynálezcem českého antikoncepčního tělíska Dana. Nedávno zesnulý gynekolog se proslavil i tím, že naši veřejnost seznámil...

Výběr článků

Načítám