Hlavní obsah

Proč nevydrží Hollywoodská manželství

– HOLLYWOOD

Především krátkodobostí se podle jednačtyřicetileté americké herečky Kristin Davisové vyznačuje většina hollywoodských vztahů. Trvanlivost svazků mezi celebritami přirovnává k záruční době mléčných produktů. Během pár dnů stejně jako ony zkysnou a zhořknou.

Článek

Zda se její skeptický pohled zrodil z osobních zkušeností nebo je důsledkem dlouhodobého účinkování v kultovním seriálu Sex ve městě, v němž ztělesnila roli Charlotte, si málokdo troufá odhadnout. Nicméně názory, s nimiž se netají, nejsou rozhodně nezajímavé. Vinu za překotné sňatky a ještě rychlejší rozvody přičítá tomu, že herci obojího pohlaví jen nesnadno odlišují reálný život od filmových romancí, v nichž vystupují.

Natolik propadají své profesi, že hrají neustále a ve všem, neumějí se rozloučit s rolemi, které ztvárnili na plátně nebo na obrazovce. A protože se tam od nich očekávají výrazné projevy citů, nedokáží se jich zříci ani v soukromí. Buď se vznášejí v oblacích díky štěstí, jež je potkalo, nebo naopak propadají bezútěšnému smutku. Zmítají se vlastně od mantinelu k mantinelu.

"Od herce se čeká," říká Davisová, "že bude před veřejností neustále obnažovat nitro. A proto zveličuje i osobní vztahy." Po nadoblačném opojení vlastními city pak často dochází k pádu a krutému rozčarování. Po uspěchané okázalé svatbě přichází na řadu hořký rozchod. Na špatnou volbu životního partnera tak už doplatila Britney Spearsová, Julia Robertsová, Drew Barrymoreová či Jennifer Anistonová a mnohé i mnozí další. Nejsmutnější přitom však je, že se z vlastních chyb málokdy dokáží poučit a často se rozhodují pro recidivu.

Naděje má jméno Douglas

Za světlou výjimku, která dává šanci i jejich branži, považuje Kristin Michaela Douglase, jehož manželství s Catherine Zeta-Jonesovou dává kolegům za příklad. Zejména se jí líbí, že Michael nemá pochopení pro neuvážené střídání životních partnerů. "Nechápu," svěřil se slavný člen rodinného hereckého klanu, "co je vede k tomu, aby se oženili či vdaly třeba jen na pouhé čtyři měsíce. Nebo ještě na kratší dobu, jak to třeba učinila Julia Robertsová s Lyle Lovettem. V podstatě dělat úplně nesmyslné věci třeba jen kvůli jedné jediné společně strávené noci."

Reklama

Související témata:

Související články

Sheen a  Richardsová se rozvádějí

Neúspěchem skončil pokus amerických herců Charlieho Sheena a Denisy Richardsové o usmíření. Hollywoodští manželé se rozhodli, že obnoví rozvodový proces...

Hilary Swanková se rozvádí

Americká herečka a držitelka dvou Oscarů Hilary Swanková se po osmi letech manželství rozchází s hercem Chadem Lowem. Oznámil to v úterý manažer Swankové Troy...

Krajčo a Frühlingová se rozvádějí

Nerozlučný pár, muzikant, moderátor a herec Richard Krajčo a modelka a zpěvačka Iva Frühlingová, se po půlročním manželství budou rozvádět. Důvodem jsou údajně...

Výběr článků

Načítám