Hlavní obsah

Při hledání lásky na webu se nevyplácí lhát

LONDÝN/PRAHA

Mnozí lidé se v současnosti pokoušejí prostřednictvím internetu najít spřízněnou duši a počet pátrajících dokonce neustále roste. Na webu se snaží životního partnera najít osoby různého věku i zaměření.

Foto: Tomáš Vašíček

Josef Dobeš a Roman Berbr

Článek

"Někteří se neradi seznamují v hospodách a klubech, jiní jsou natolik pracovně vytížení, že jim nezbývá čas na to, aby chodili do společnosti," říká Monica Whittyová z belfastské univerzity.

"Další mají děti, o které se musejí starat, a ještě jiní si prostě jen užívají internetového randění."

Hlasujte v anketě na konci článku:
Seznámili byste se prostřednictvím inzerátu na internetu?

Internet slouží i nevěře

Na síti lze podle průzkumu objevit rozličně zaměřené seznamovací stránky podle potřeb jejich návštěvníků.

"Někdo hledá jen sexuálního partnera, jiný znuděn vlastním manželstvím provozuje internetové zálety, zatímco zbytek usiluje o vytvoření skutečně hlubokého partnerského vztahu," vysvětluje Whittyová.

Lhát se nevyplácí

Anonymita sítě však způsobuje, že se mnozí vylíčí v mnohem atraktivnějším světle. Takže ten urostlý bronzový bůh, se kterým se údajně bavíte, může být ve skutečnosti obtloustlý plešatý prcek.

"Lidé na těchto stránkách docela často lžou či přehánějí, zvláště pokud jde o jejich věk a vzhled," říká Whittyová. "Anebo zase vypouštějí jistá fakta, třeba že mají děti."

Výzkum, při němž 60 lidí navštěvovalo různé webové seznamovací stránky, však ukázal, že většina nejúspěšnějších romancí na internetu se odehrává právě mezi těmi, kteří jsou nejupřímnější.

Nová seznamka u nás

Portál Seznam.cz zřídil novou podobu diskusního serveru Lide.cz, který dosud sloužil jako chat, weblog a diskusní fórum. Nyní v novém designu nabízí nové služby - seznamku a osobní profily.

Zavedená služba Seznamka umožňuje podání seznamovacího inzerátu a nabízí možnost odpovídat na inzeráty zadané.

Jednotlivé inzeráty jsou rozděleny do kategorií podle účelu seznámení. Zadavatelé na sebe mohou prozradit poměrně velké množství informaci, např. postavu, věk apod.

Odpovídání na inzerát je velmi jednoduché. Stačí kliknout na příslušný odkaz u požadovaného inzerátu a vyplnit formulář. Odpověď je okamžitě odeslána do emailové schránky zadavatele.

Anketa

Seznámili byste se postřednictvím inzerátu na internetu?
Ano
74,7 %
Ne
16,5 %
Nevím
8,8 %
Celkem hlasovalo 2034 čtenářů.

Reklama

Související články

Sexuální linka se vydávala za seznamku

Mladý obyvatel Makedonie se nechal podvést a musel zaplatit tučnou částku agentuře, která se vydávala za seznamku po telefonu. Makedonec ve skutečnosti...

Výběr článků

Načítám