Hlavní obsah

Přednosti moderního gentlemana

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní doba s sebou přináší nejen nové vynálezy, ale v jejím stínu bohužel i některé věci zanikají. Na první pohled by se mohlo zdát, že do skupiny upadajících kvalit patří i gentlemanství, které současným mladým mužům nic moc neříká. Tak špatné to ale ještě naštěstí není, jen se s postupem času změnily požadavky na takové muže.

Foto: Profimedia.cz

I moderní doba má své gentlemany, stačí jen vědět, podle čeho je poznat.

Článek

Pokud budou ženy i v současné moderní době stále hledat přednosti, kterými se pyšnili jejich dědové či pradědové, případně které znají od ostřílených gentlemanů ze starých černobílých filmů, pak určitě mohou nabýt pocit, že v dnešní době by pravého gentlemana (muže uhlazených a vytříbených způsobů) jeden pohledal.

Gentlemanství ale i do dnešní doby přežilo, jen se určitá specifika přizpůsobila modernímu světu. Stačí tak upravit „pohled” na současné muže a i mezi nimi se určitě nějaký ten skutečný gentleman najde. Možná se nebude vyznačovat jen gesty, ale více spíš znalostmi, i tak se ale takový muž dá označit za gentlemana.

Redaktoři serveru Askmen přinesli přehled dovedností, kterými se pyšní moderní gentlemani, případně ve kterých se mohou ještě zdokonalovat.

Sečtělý jedinec 

Za jeden z hlavních rysů moderního gentlemana by se dala nazvat schopnost vybraného písemného projevu. Ten podle odborníků záleží nejen na samotném vyjadřování člověka, ale i na tom, jak moc je sečtělý. Jedinec, který má načteno a má určitý přehled a znalosti ze světa literatury, se v písemném projevu a komunikaci, a to i vůči partnerce, vyjadřuje elegantně, neopakuje stále stejné fráze a má cit pro samotné vyjádření.

Vzdělání

V současné době mají mnozí lidé přístup k internetu, a tím pádem i k nepřebernému množství informací. Ne všichni tohoto potenciálu ale využívají. Je jedno, zda se moderní muž gentleman vzdělává pomocí internetu či nějakých kurzů, důležité je, aby se neustále v něčem zdokonaloval a udržoval si základní přehled.

Upřímnost se cení 

Být upřímný nejen sám k sobě, ale i k ostatním. To je další z ceněných předností současného muže. Respekt vůči ostatním a ochota umět říct pravdu i v situacích, kdy se to zrovna moc nehodí, by měly být předností všech lidí.

Loajalita, věrnost

Správný muž by měl také umět stát za tím, co řekne. Pokud něco slíbí a dodrží, vybuduje si ve společnosti i rodině pozici váženého a spolehlivého člověka.

Trpělivost 

Být trpělivý a umět vyčkávat i v situacích, kdy už nervy hrají na plné obrátky je dovedností, která by měla být vlastní každému muži. Bez trpělivosti v životě jen málokdo něco dokáže.

Umí vařit

Příprava pokrmů bývala dlouhá léta především dominantou žen. Ačkoli se už v dnešní době najde mnohem více šikovných mužů kuchtíků, než tomu bývalo dříve, ještě by se dalo mnohé zlepšovat. Nejde o to, aby z každého muže byl hned kulinářský expert, pokud ale bude umět uvařit alespoň nějaké základní pokrmy, bude to přínosem pro jeho budoucí vztah i cenná dovednost do života.

Reklama

Související témata:

Související články

Noblesní gentleman Oldřich Nový

„Zavřete oči, odcházím“. Sametovým hlasem tuto repliku ve filmu Kristián pronášel elegantní gentleman Oldřich Nový. Ten, který dokázal propojit noblesu...

Mužské přednosti, které každá žena ocení

K tomu, aby muž zaujal ženu svých snů, je zapotřebí trocha snahy a možná i štěstí. Někdy se ale může snažit sebevíc, a výsledek žádný. Mohou ale naopak nastat...

Výběr článků

Načítám