Hlavní obsah

Pravidla lásky online

Novinky, ema

Ve dnešní době není ničím výjimečným, pokud se člověk rozhodne hledat lásku na internetu, pomocí on-line seznamky. Nikde totiž není psáno, že se takovým způsobem nedá najít láska na celý život. Jenomže co se stane v okamžiku, kdy se z písmenek má stát realita a čeká vás setkání tváří v tvář?

Foto: Profimedia.cz

Na prvním rande tváří v tvář je potřeba nemít velká očekávání. Spíše naopak. Odborník doporučuje snížit je až o patnáct procent.

Článek

Jste připraveni převést lásku z obrazovky do reality? Pokud ve vás někdo, koho jste potkali na internetu, možná jste si párkrát zavolali a rozumíte si, vyvolal sympatie, je pravděpodobně čas setkat se osobně. Šance, že by se z vašeho online poblouznění stala láska, je sice mizivá, nicméně není vyloučená.

Podívejte se s námi na „herní plán“, jak se chovat a čím se řídit, když se máte setkat se svým protějškem, kterého znáte pouze přes počítač.

Upravte a snižte svá očekávání

Nikdy jste se neviděli tváří v tvář, a přesto máte určitá očekávání, jak by protějšek měl a určitě neměl vypadat. Nemůžete vědět, jestli bude setkání vzrušující, nebo od reality dostanete velkou facku. S tím je potřeba se smířit.

Vztahový kouč Robert Manni doporučuje snížit očekávání od toho, co jste viděli na fotografiích, alespoň o 15 %. Díky tomuto způsobu byste pak ve výsledku mohli být i příjemně překvapeni. Každý se totiž snaží prezentovat svou nejpovedenější profilovou fotografií, která se může od reality výrazně lišit.

Vsaďte na instinkty

„Navrhuji hodinu strávenou nad sklenkou s vínem v příjemném zařízení nebo notoricky známé kavárně, pokud si nejste úplně jisti, zda protějšek vůbec pije alkohol,“ píše Manni.

Rozhodně se nedoporučuje strávit první rande na honosné večeři o několika chodech. Pokud totiž lidé zjistí, že se mezi nimi rozhodně neodehrává žádná chemie a všechny sympatie budou v tu ránu na bodu mrazu, rande by bylo nevydařené, zbytečně dlouhé a promrhané časem i penězi.

Aktivně poslouchejte, ale neprozrazujte příliš

Pokud se rande nese v příjemném duchu, čas ubíhá a příjemně se vám povídá i směje, ujistěte se, že necháváte svůj protějšek říci to, co chce, ale nevyzvídejte a netlačte na to, co už prozradit nechce.

Když dojde řada na vás, svou odpověď sice zvažte, ale odpovídejte pouze upřímně. Nevyhýbejte se otázce věku nebo otázkám ze soukromí, zda už jste prošli manželským svazkem. Váš protějšek potřebuje tyto informace zjistit, aby měl dostatek prostoru a podnětů, jak se rozhodnout o případné společné budoucnosti.

Expert doporučuje zdržet se netradičních informací například o tom, že se aktivně zajímáte o duchovno nebo jiné netradiční zájmy, a nechat je na další rande. „Každý má rád odhalování toho druhého postupně, po vrstvách.“

Co když to nefunguje?

Srdci neporučíte. Pokud to nefunguje, je to hned poznat. Rozhodně se ale vyhněte znuděnému zírání na hodinky nebo do mobilu – respektujte, že nejste sami.

Ačkoli se podle vás rande nevyvinulo tím nejlepším způsobem, nechte volný prostor pro možnost, že můžete i tak zůstat přáteli.

Reklama

Výběr článků

Načítám