Hlavní obsah

Plnovous na ženy působí doslova asexuálně

Toronto

Plnovous opravdu není sexy. Pro naprostou většinu žen je velmi neatraktivní a ve většině z nich při haló efektu vyvolá negativní pocity. Zatímco jemné strniště či pečlivě pěstěná bradka mohou být sexy, plnovous hodnotí ženy jako nejméně atraktivní.

Foto: Profimedia.cz

Britský herec Tom Hardy

Článek

„Uvažuje se, že plnovous je známkou silné imunity. Podle jedné teorie totiž plnovous znamená prostředí pro parazity. Když si může muž dovolit mít plnovous a je zdravý, pak má velmi silnou imunitu,“ tvrdí kanadští vědci.

Foto: Profimedia.cz

Katy Perry s manželem Russellem Brandem.

Jak bylo mnohokrát dokázáno, ženy jsou přitahovány nejvíce muži silnými, zdravými a s dobrou imunitou, ovšem plnovous je přesto nejméně atraktivní variantou mužské tváře. Plnovousem se myslí porost obličeje neholený po šest týdnů.

Foto: Profimedia.cz

Gerard Butler

V experimentálním pokusu u žen různých kulturních prostředí a národů bylo dokázáno, že toho stejného muže označily ženy za mnohem atraktivnějšího, když byl oholen, než když měl plnovous. Muži naopak jedince s plnovousem považovali za staršího, agresivnějšího a hodného respektu.

„Plnovous je sice signálem respektu a maskulinity v komunitě mužů, ale ženy nijak nepřitahuje,“ tvrdí doktor Paul Vasey z University of Lethbridge v Kanadě.

Foto: Profimedia.cz

Nick Nolte

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám