Hlavní obsah

Nová seznamka dává lidi dohromady podle antipatií

Novinky, ema

Někteří lidé se v dnešní uspěchané době uchylují k hledání lásky přes internet. A často k tomu využívají nejrůznější aplikace. Na trhu je aktuálně zajímavá novinka. Pomáhá lidem najít lásku podle toho, co oba dva nenávidí.

Foto: Profimedia.cz

V nové aplikaci si člověk může navolit například to, že nemá rád bílé víno.

Článek

Vývojáři se stále předhánějí v jedinečnosti vyvinutých aplikací. A tak není divu, že světlo světa spatřil program s názvem Hater (z angl. hate, v překladu nenávist), který nespojuje lidi podle sympatie. Je to spíše přesně naopak, napsal Telegraph.

V aplikaci si uživatel může vybrat z nabídky toho, co mu je proti srsti. Mimo jiné to může být politika, v nabídce jsou ale i kuriozity. Například možnost, že jej štvou lidé, kteří pomalu chodí, nemá rád bezlepkové potraviny, svátek svatého Valentýna, nebo dokonce amerického prezidenta Donalda Trumpa, či nesouhlasí s brexitem a mnoho dalšího.

Vyhnutí se střetu zájmů

Zkrátka a dobře, aplikace nabízí uživateli možnost vyjádřit se k široké škále témat (mělo by jich být zhruba 2000) a podle toho vybrat člověka, se kterým může své antipatie sdílet a vyhne se tak trapné chvilce na schůzce, kdy na zásadní téma narazí dva rozdílně smýšlející jedinci.

Cílem je spojit partnery tak, aby se pokud možno vyhnuli střetu zájmů a ušetřili si tak čas při seznamování. Nová aplikace tak není zaměřena pouze na vzhled uživatelů, ale především na to, aby seznamovala jedince se stejnými zájmy, což proces randění zásadně urychlí.

Myšlenka aplikace má své kořeny ve výzkumu, který naznačuje, že jsou lidé víc nakloněni spojení s ostatními na základě sdílených záporných stanovisek než těch kladných.

Aplikaci lze stahovat od 8. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám