Hlavní obsah

Nejlepší cesta, jak si získat pozornost muže

Novinky, Bohumila Kunertová

Téměř každá dívka či žena alespoň někdy v životě přemýšlí, jak nejlépe oslovit či zaujmout potenciálního partnera, aby si jí všiml. Jak ale nejlépe zaujmout, aby se naladil na stejnou vlnu?

Foto: Profimedia.cz

I nepatrný dotek při seznamování či konverzaci může podle odborníků pomoci při navazování vztahů.

Článek

Dámy pozor, vědci přišli se zjištěním, které prý pomůže při lepším navazování vztahů. Tajemné pokukování, pohazování vlasy či nenápadný smích při jeho vtipech už jsou podle odborníků pasé. Pokud chcete co nejdříve zaujmout pozornost vysněného muže, stačí prý, když se jakoby letmo dotknete jeho ruky. I takový obyčejný dotek má prý na muže neskutečný vliv.

Aby vědci svou teorii prokázali, oslovili dvacet mladých dívek ve věku zhruba kolem dvaceti let, a požádali je, aby zkusily postupně v baru oslovit co nejvíce z 64 mladých svobodných mužů. Jako důvod k oslovení měly po mužích požadovat pomoc při sundávání klíče z klíčenky.

Dotek prolamující ledy

Zhruba u poloviny oslovených mužů se žena při prosbě jakoby mimoděk dotkla zhruba na jednu až dvě vteřiny jeho ruky, poté poděkovala a odešla zpátky ke svému stolu.

Z těchto mužů se následně třetina dostavila k ženě a navázala konverzaci. Z mužů, se kterými žena neměla žádný fyzický kontakt, ji oslovilo později pouze 16 procent.

Sílu nepatrného doteku potvrzuje i doktor Nicolas Gueguen, vedoucí studie: "Je pravdou, že takový způsob non-verbální komunikace významně zvyšuje šanci na úspěch při seznamování."

Takový jednoduchý trik prý funguje ale zcela jistě i obráceně. Jak dokázala jedna z předchozích studií, jsou ženy více ochotny jít s mužem tančit, když se prý muž při požádání dotkne nejdříve letmo ženiny paže.

Reklama

Související témata:

Související články

Počkat se sexem ve vztahu se vyplatí

V moderní společnosti je naprosto běžné, že lidé se sexem příliš neotálejí. Mnozí ho aplikují už jako součást vzájemného poznávání. Nová rozsáhlá studie...

Výběr článků

Načítám