Hlavní obsah

Nejčastější obavy před prvním milováním s novým partnerem

Novinky, ema

Úzkosti a obavy mohou s přehledem zkazit romantickou náladu v ložnici. Je to škoda, protože sex není jen zábava, ale přináší našemu tělu i mnohé zdraví prospěšné výhody. Uklidňuje při stresu, posiluje imunitu a zlepšuje náladu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Londýnská medicínská společnost Superdrug Online Doctor přizvala ke svému výzkumu 2000 Američanů i Evropanů, aby odhalila největší lidské obavy ze sexu a milování, hlavně pokud jde o nového partnera. Jejich seznam přinesl zdravotní server Health.

Partner si nebude chtít vzít kondom

Na sex s kondomem muži reagují různě. Fakt je ale takový, že to není jen ochrana proti otěhotnění, ale především ochrana před celou řadou pohlavních nemocí. To je argument, o kterém nemá cenu diskutovat.

Ochrana zdraví je daleko důležitější než tvrzení partnera, že si to s kondomem tolik neužije. Odborníci ze společnosti radí, aby se žena vždy vybavila svou vlastní ochranou, aby mohla v případě situace, kdy se muž vymluví, že kondom nemá, vytáhnout z kabelky vlastní. Pokud ale bude muž dále protestovat, veškerá romantika bude tatam. V tu chvíli je čas obléci si šaty a s rozloučením odejít.

Strach ze sexuálně přenosných chorob

Různé choroby nejsou úplně nejvhodnější věcí, o které se bavit před milováním, každopádně tím, že si o tom partneři promluví, mohou dopředu potlačit obavy ze sexuálně přenosných chorob. Jen pouhé přesvědčení o tom, že je partner v pořádku, bohužel nic neřeší. Většina lidí totiž o tom, že trpí nějakou, ač ne závažnou formou pohlavní nemoci nemusí vůbec vědět. Druhá možnost je, že to může jedinec tajit. Proč ale vše riskovat kvůli jedné noci. Kondom vyřeší vše.

Strach ze selhání antikoncepční metody

Ačkoli existuje mizivá šance, že kondom špatně použijete, praskne a vy nechtěně otěhotníte, přesto toto riziko stále je. Stejně jako riziko otěhotnění i přes užívání hormonální antikoncepce.

„V případě sexu s kondomem se prasklina vytvoří nejčastěji tehdy, pokud je žena nedostatečně lubrikována. Proto se doporučuje použít lubrikant,“ doporučuje sexkoučka Emily Morseová a dodává, že i v případě, že žena bere antikoncepci, je kondom nezbytnou součástí prvního styku.

Nahá se nebudete partnerovi líbit

Je potřeba si přiznat, že ne všechny ženy jsou sebevědomé, co se jejich obnaženého těla týče. Často to bývá tehdy, když žena přibere nějaké to kilo navíc, anebo jí prostě chybí celkově sebevědomí. Odborníci ale radí, že není dobré fixovat se na tyto nepodstatné nedostatky, protože jen doopravdy mizivé procento mužů takové věci vnímá.

„Jediné, na co se muži před sexem zaměřují, je atmosféra, vnímají vaši přítomnost, ne poněkud kypřejší boky,“ říká Morseová.

Partner nebude souhlasit, pokud řeknete „ne“

Odbornice na vztahy radí jednu důležitou věc. Ještě před tím, než se s novým partnerem ocitnete v ložnici, ujistěte se, že danému člověku věříte, cítíte se s ním v bezpečí. Mnoho žen totiž jedná takzvaně s horkou hlavou a varovné signály mnohdy záměrně ignorují.

Je dobré se ujistit, o jakého člověka jde, ačkoli je velmi obtížné „prokouknout“ jeho osobnost za tak krátkou dobu. Pokud ale žena bude muže řádně zkoumat, může předejít trapné situaci ve chvíli, kdy se na poslední chvíli rozhodne sex nebo jiné sexuální praktiky odmítnout.

Také je vhodné zamyslet se nad tím, co od společné noci očekáváte a jaké jsou vaše hranice. Experimentování v milování je skvělá věc, je ale dobré si to schovat do chvíle, než se s protějškem dostatečně poznáte.

„Muži nejsou moc empatičtí a také neumějí číst myšlenky, a proto je dobré v něčem, co se vám nelíbí, přestat a říci, proč jste tak učinila, případně nabídnout alternativu,“ radí sexkoučka.

Trapné okamžiky

Sex je občas chaotický a je celá řada věcí, které mohou způsobit něco, kvůli čemu se budete cítit trapně.

„Skutečnost je taková, že partner by musel být opravdu hodně nezralý, aby netušil, k čemu může při sexu dojít, a nedokázal by tomu bez poznámky nebo úsměvu předejít. Pakliže by měl s něčím problém, zkrátka a dobře za to nestojí,“ upozorňuje Morseová.

Partner nedosáhne orgasmu nebo nebude spokojen

Orgasmus by neměl být tou nejdůležitější věcí. A pokud partner nevyvrcholí, neznamená to, že jste selhala.

„Je mnoho důvodů, proč to může nastat, každopádně sex sám o sobě je velmi vzrušující a uspokojující. Opět ale doporučuji, speciálně pokud máte obavy, klidně i v sexu přestat a pobavit se o tom, co od něj vlastně očekáváte,“ radí odbornice.

Nejste dobří v sexu

Je také třeba ujasnit si jednu věc. Nikdo není v sexu špatný, ať už si myslí cokoli. Možná se dá hovořit o nedostatečné zkušenosti, protože člověk nebyl až doposud tolik sexuálně aktivní, ale pokud bude s partnerem dostatečně komunikovat, není se absolutně čeho bát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám