Hlavní obsah

Muži jsou egocentričtější a domýšlivější, častěji si pořizují i svá selfie

Dnešní muži jsou mnohem víc zahledění do sebe, než tomu bylo dříve. Doba sebestřednosti je ovlivňuje víc, než si sami myslí. Například zcela propadli trendu pořizování autoportrétů neboli selfie. Sociální sítě jsou dnes plné jejich těl, na která jsou patřičně pyšní.

Foto: Profimedia.cz

Trendu selfie masivně podléhají i muži.

Článek

Přestože ženy v těchto ohledech před muži stále ještě vedou, muži je úspěšně dohánějí. Podle nejnovějšího celosvětového průzkumu společnosti HTC si muži pořizují pomocí chytrého telefonu v průměru tři autoportréty týdně, zatímco ženy 1,6 autoportrétu denně. Ženy dávají více na odiv svou dokonalou tvář, muži se rádi fotí nazí, tak aby světu mohli ukázat své vyrýsované svaly.

Zároveň ale čtvrtina z nich tak činí i kvůli svým partnerkám a expartnerkám, aby si byly vědomy jejich atraktivity a žárlily. Budují si tak pozici supersamce.

Trend selfie fotografií loni explodoval a podle všeho zatím nedochází k žádnému útlumu, naopak sociální sítě a seznamky tento druh snímků jen podporují.

Reklama

Související témata:

Související články

Selfie aneb Fotím, fotíš, fotíme

Zachycení vlastního obrazu (autoportrétu) pomocí zrcadla má své počátky ve výtvarných počinech mnoha uměleckých fotografů na počátku 20. století. Tehdejší...

Výběr článků

Načítám