Hlavní obsah

Muži i ženy záměrně mlží o skutečném počtu sexuálních partnerů

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prozradit nebo neprozradit přesný počet sexuálních partnerů, pokud jste na něj v novém vztahu dotázáni? A existuje vlastně ideální počet? Nová studie se právě na toto zaměřila. Potvrdila však, že lidé o své sexuální minulosti dost často mlží.

Foto: Profimedia.cz

Muži i ženy si záměrně snižují skutečný počet sexuálních partnerů.

Článek

Studie Bristolské, Nottinghamské a Swanseaské univerzity publikovaná v časopise Journal od Sex Research ukázala, že tím magickým číslem se zdá být číslo tři.

I to se ale může měnit v závislosti na délce a kvalitě vztahu. Z výzkumu vyšlo najevo, že lidé v dlouhodobých vztazích o skutečném čísle často mlží, a když na to přijde řeč, většinou řeknou univerzální číslo dva, tedy v celkovém součtu tři i se současným partnerem, napsal Dailymail.

Vysoký počet partnerů odrazuje obě pohlaví

Studie také ukázala, že ženy skutečné číslo u mužů může dokonce odradit. Jejich zájem o protějšek klesá, pokud řekne, že před nimi spal s více jak šesti ženami. Muži ale jako mezní číslo uváděli daleko vyšší cifry, konkrétně by nemělo přesáhnout jedenáct sexuálních partnerů.

„Všeobecně se povídá, že u mužů se promiskuita neřeší, zatímco u žen se netoleruje. Tato studie ale ukázala, že ani jedno z pohlaví se nechce zaplétat s někým, kdo má za sebou příliš bohatou sexuální minulost,“ uvedl jeden z autorů studie doktor Steve Steward Williams.

Ideálně přiznat sex se dvěma bývalými partnery

Studie zkoumala 188 osob, z nichž 104 byly ženy a věkové rozmezí se pohybovalo mezi 18 a 35 lety s věkovým průměrem 21 let. Ukázalo se, že jediným rozdílem mezi muži a ženami je, že mužské pohlaví je daleko ochotnější vstoupit do vztahu s ženou, která ještě nikdy neměla sex, nebo s někým, kdo měl velmi málo sexuálních zkušeností.

Do dlouhodobých vztahů lidé nejraději vstupovali s někým, kdo uvedl, že má předchozí dvě sexuální zkušenosti. Studie ale na konci uvádí, že je tento fakt ve skutečnosti dost výrazně zkreslený, protože požadavky partnerů neodpovídají jejich stavu. Průměrný počet sexuálních partnerů u žen tvořil 5,81 a 8,4 u mužů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám