Hlavní obsah

Mexické prostitutky jsou verbovány k policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEXIKO

Policie v mexickém státě Yucatán přijala nový program Habitat, v jehož rámci budou noví dopravní policisté verbováni z řad místních kněžek lásky. Ty prý budou moci u policie uplatnit svou pouliční praxi.

Foto: Jiří Smutný

V kontaktním centru v Novobranské ulici pomohou těm, kteří se v online světě neorientují

Článek

"Cílem je snížit velký počet prostitutek a zároveň získat nové adepty pro dopravní policii, která zápasí s nedostatkem lidí," odůvodnili před novináři své cíle představitelé úřadů v Yucatánu.

Méně peněz

Ne všechna děvčata však nabídku přejít k policii přijala s radostí. Největší překážkou učinit významný krok je totiž mnohem nižší plat. "Být příkladem morálky za tak málo peněz a ještě se denně hádat s nepořádnými řidiči, to není pro mne," odůvodnila jedna z prostitutek odmítnutí nabídky úřadů.

Jiná se však nabídky chytla. "Mám rodinu. Budu mít méně peněz, ale nebudu mít problémy mluvit doma před dětmi o své práci," vypověděla.

Podle policejního prezidenta Yucatánu již za první měsíc od vyhlášení nabídky projevilo zájem o práci poměrně dost nových adeptek, což ukazuje, že program Habitat je správný. O jeho převzetí už prý uvažují i jiné mexické státy. Místní média jsou ale skeptičtější a tvrdí, že skutečným výsledkem programu může být jen další pokles nízké společenské prestiže mexické policie.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Je podle vás vhodné, aby kněžky lásky přestupovaly k dopravní policii?

Yucatán je jediným státem mexické federace, kde prostituce není trestným činem. Místní zákony trestají pouze pasáky a majitele veřejných domů, zatímco v případě lehkých děvčat se upřednostňuje jejich převýchova.

Anketa

Je podle vás vhodné, aby kněžky lásky přestupovaly k dopravní policii?
Ano
76,5 %
Ne
23,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1359 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Mexičanka si sama provedla císařský řez

Mexická žena si vlastnoručně provedla císařský řez, díky němuž přišlo na svět zdravé dítě. Podle ošetřujícího lékař jde zřejmě o první podobný případ, který...

V Mexiku se konala největší svatba na světě

Více než tisícovka párů byla oddána na největší svatbě světa v obci Nezahualcóyotl na jihozápadě Mexika. Sláva se odehrála na hlavním náměstí města a údajně...

Výběr článků

Načítám