Hlavní obsah

Manželské páry z města a venkova řeší své problémy rozdílně

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Manželské páry z města a venkova mají rozdílný přístup k řešení svých problémů. Ve velkých městech přicházejí do ordinací psychologů včas, v menších obcích přetrvává ostych a lidé žádají rady ve chvíli, kdy je již pozdě.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Přitom lze v terapii využít například poznatky z bible, která nabízí řadu řešení a je lidem na venkově bližší, řekl ČTK Petr Parma, koordinátor mezinárodní konference O sexualitě a lidských vztazích, která v pátek skončila v Uherském Hradišti.

"Tři dny jsme se problémy zabývali vesele i vážně. Dokumentuje to přednáška Radima Uzla, který přítomné ženy seznámil s různými způsoby krášlení jinak intimních částí těla," uvedl. Velká diskuse nastala podle něj při přednáškách o tom, zda je muž z genetického hlediska předurčen k vedoucí roli ve společnosti, rodině a zaměstnání. Převaha žen na konferenci se projevila ve výsledku ankety stovky přítomných. Většina s názorem zásadně nesouhlasila. Dokonce se v anketě objevil názor, že žena potřebuje muže jako ryba kolo, poznamenal Parma.

Ženy hodnotí poměr ramenou a pasu, muži pas a boky

Sexuolog Petr Weiss se v referátu věnoval atraktivitě obou pohlaví. Tvrdí, že u muže hodnotí partnerka v prvé řadě jeho hormonální projev, vyjádřený mimo jiné poměrem velikosti ramen a pasu, a hned na druhém místě schopnost postarat se ekonomicky o rodinu, zajistit dům a automobil. Muže nejvíce zajímá u partnerek objem pasu a boků.

Přednášky z desáté konference, pořádané pražskou poradenskou skupinou Extima, Sexuologickou společností České lékařské společnosti, Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu a Českou systemickou společností, budou vydány ve sborníku. Pořadatelé jej zveřejní rovněž na internetových stránkách Extimy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám