Hlavní obsah

Indičtí pivaři dostanou kondomy zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAJDARÁBÁD

Indie je zemí, kde žije druhá největší populace nakažených osob virem HIV, který způsobuje smrtelný AIDS. Jedním z důvodů šíření nemoci je nechráněný sex, kterému by napříště mělo být odzvoněno zajímavou nabídkou v obchodech.

Foto: Jaroslav Hrubý

Plakát

Článek

Ke každé láhvi alkoholu dostane zákazník prezervativ zdarma - to je nový recept na bezpečný sex v Indii.

Ve státě Ándhrapradéš na jihu země se již rozhodlo, aby se od středy 1. prosince, na kdy připadá Světový den boje proti AIDS, začal plán uskutečňovat ve všech prodejnách s alkoholem. Ke každé zakoupené lahvi alkoholu včetně piva budou každému zákazníkovi přibalovat kondom. Ty do obchodů dodá vláda, která bude mít rovněž na starosti kontrolu nad dodržováním nařízení.

Odborníci odhadují, že v Indii žije 5,1 miliónu lidí nakažených virem HIV. Z indických států je nejhorší situace v západoindické Maháráštře s odhadem 700 tisíc pozitivních osob, Ándhrapradéš se 470 000 případy nákazy virem HIV je na druhém místě.

Reklama

Související články

V JAR chtějí sexy prezervativy

Vláda v Jihoafrické republice zavádí nový model prezervativů, který by přilákal větší množství uživatelů. Země vede boj proti šířící se nemoci AIDS. V rámci...

Výběr článků

Načítám