Hlavní obsah

Britští muži nechávají noční péči o děti na ženách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Více než polovina britských otců nevstane, když jejich potomci v noci začnou plakat. Muži raději počkají, než dítě obstarají jejich manželky. Vyplývá to z průzkumu, který zveřejnil časopis Mother and Baby.

Foto: Radka Miloševská

Lukášek se také užil Rodinný den s Agelem, kde byla řada atrakcí pro malé i dospělé návštěvníky.

Článek

Studii se podrobilo celkem 2 tisíce britských rodičů. Z jejích závěru vyplývá, že celkem 52 procent tatínků se neprobudí nebo alespoň předstírá, že se neprobudí, a v noci k plačícímu dítěti nevstane.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Kdo u vás doma vstával v noci k plačícímu dítěti?

Průzkum dále ukázal, že šest z deseti maminek je rozladěno jednáním svých partnerů. Skoro dvě třetiny rodičů zároveň přiznávají, že se jejich vztah kvůli dítěti vyznačuje velkým napětím.

Narušený sexuální život

Tři čtvrtiny pak tvrdí, že spánek přerušovaný dětským pláčem je příčinou nekvalitního sexuálního života.

Podle Eleny Dalrypleové, šéfredaktorky magazínu, je překvapující, že mnoho párů překoná nápor způsobený přítomností dítěte. Zároveň si však posteskla, že stále existují manželství, která se z nátlaku nikdy nevzpamatují.

Výzkum dále poukázal na to, že matky by upřednostnily delší mateřskou dovolenou, aby se zbavily stresu z péče o dítě. Celých 94 procent z nich se domnívá, že placená dovolená by měla být prodloužena, a to zejména kvůli jejich velké únavě.

Anketa

Kdo u vás doma vstával v noci k plačícímu dítěti?
Matka
52,9 %
Otec
18,3 %
Oba střídavě
28,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 578 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám