Hlavní obsah

Projezte se k lepšímu sexu aneb Potraviny, které nastartují vaše libido

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedostatečný sexuální život může vést nejen k nepříjemné atmosféře doma, ale i celkovému zhoršení vztahu. Pokud cítíte, že vaše touha po partnerovi najednou razantně klesla, zkuste si vypomoci alespoň chytrým jídelníčkem, který vám s tímto problémem může pomoci. Neshánějte hned ústřice a jiné speciality - produkty, které vám pomohou, máte určitě doma!

Foto: Profimedia.cz

Jahody jsou známým afrodiziakem.

Článek

Ořechy

Mandle, kešu nebo lískové oříšky jsou bohaté na aminokyselinu L-arginin, která zvyšuje tvorbu kyseliny dusičné v těle. Ta následně zvyšuje produkci pohlavních hormonů a podporuje silnější erekci a větší sexuální výkonnost u mužů.

Lesní plody

Podle webu časopisu Fitness Magazine spočívá tajemství zvýšeného libida a sexuální vytrvalosti v drobných semínkách, která se vyskytují v ostružinách, malinách a jahodách. Všechny tyto dobroty jsou navíc významným zdrojem zinku, který rovněž působí na zdravý sexuální apetit a snižuje riziko erektilní dysfunkce.

Brokolice

Brokolice slouží jako posilovač libida zejména díky vysokému obsahu vitamínu C. Ten přispívá ke správnému fungování oběhové soustavy a zlepšuje průtok krve. Navíc působí jako přirozený stimulátor ženského libida.

Vysoké hodnoty vitamínu C najdete například i v broskvích, ty zvyšují počet spermií a snižují tak riziko neplodnosti.

Zázvor

Zázvor, česnek, ale i chilli papričky obsahují alicin, který uvolňuje krevní cévy a pomáhá rozproudit v těle krev, zejména pak v pánevní oblasti. Všechny tyto suroviny se navíc dají skvěle zařadit do denního jídelníčku. Stačí s nimi ochutit rybu, maso nebo například polévku.

Vejce

Podle nové studie uveřejněné v on-line časopise Times of India přispívá každodenní konzumace vajec ke zdravé erekci. Vejce totiž obsahují aminokyselinu L-arginin, která pomáhá zmírnit erektilní dysfunkci, jsou také bohatá na vitamíny B5 a B6, které vyvažují hormonální hladinu u žen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám