Hlavní obsah

Deodoranty dodávají mužům na přitažlivosti

Novinky, bok

Jak zvýšit atraktivitu pro opačné pohlaví a své šance na seznámení? To řeší nejen ženy, ale i muži. A právě pro ně mají odborníci zajímavé řešení. Pokud budou pánové používat pravidelně deodorant, budou prý v očích žen působit mužněji.

Foto: Profimedia.cz

Díky použití deodorantu mohou i méně pohlednější muži zvýšit u žen své šance na seznámení, tvrdí vědci.

Článek

Vědci se v jedné z posledních studií zaměřili na zjištění, jak různé parfémy a deodoranty působí na opačné pohlaví, a zda jejich používání může ženský pohled na muže nějak měnit.

Psychologové z University of Sterling požádali v průběhu studie 130 mužů a žen, aby si prohlédli různé fotografie opačného pohlaví a zhodnotili jejich mužnost nebo naopak ženskost. Dalších 239 dobrovolníků pak hodnotilo pachové vzorky od 40 příslušníků opačného pohlaví, uvedl server Independent.

Ženy jsou citlivější na pachy

Odborníci při výzkumu potvrdili již delší dobu známou věc, že ženy jsou mnohem více vnímavé a citlivější vůči tělesným pachům než muži. Nejdříve byly hodnoceny ženy. Všechny, které použily deodorant, byly bez ohledu na jejich vzhled hodnoceny jako ženštější a více přitažlivé.

Když přišlo na hodnocení mužů, kteří byli podle vzhledu rozdělení na zženštilé nebo maskulinní, byl u pachového hodnocení ženami zaznamenán poněkud odlišný výsledek. Ve chvíli, kdy pánové použili deodorant, se rozdíly mezi těmito dvěma skupinami téměř stíraly.

U vzhledově zženštilých mužů byl zaznamenán výrazný nárůst kladného hodnocení jejich maskulinity, u pánů s již původně vysokým hodnocením podle vzhledu po aplikaci deodorantu již ale žádný velký nárůst zaznamenán nebyl.

„To znamená, že muži mohou jednoduše díky použití deodorantu zvýšit své šance na seznámení a vylepšit tak svou atraktivitu u žen v porovnání s vzhledově mužnějšími jedinci. Alespoň co se pachové přitažlivosti týče,” citoval server Askmen psycholožku Caroline Allenovou, která se svým týmem studii provedla.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Náklonnost poznáte i beze slov

I z neverbální komunikace se dá poznat, zda člověk, se kterým jdete na první schůzku, nebo jej potkáte na večírku, o vás jeví zájem, nebo ne. Kladné sympatie...

Výběr článků

Načítám