Hlavní obsah

Smyslná masáž oživí vztah a probudí utajenou vášeň

Novinky, das

Nedostatek doteků – i tak by se dal nazvat současný stav většiny párů. Přitom doteky mohou znamenat pro intimitu a uspokojení mnohem více než samotný pohlavní styk. Umožňují nám porozumět vlastní sexualitě, přijmout vlastní tělo i své vzrušení. Zároveň odbourávají zábrany, napětí, ale i strach ze selhání.

Foto: Profimedia.cz

Doteky nám umožňují porozumět své vlastní sexualitě.

Článek

Smyslná masáž tak může jedince hlouběji ponořit do prožitku a velmi významně zintenzivnit jeho uspokojení. Základy masáže přitom nejsou vůbec složité, zvládne je téměř každý. Jde jen o to domluvit se s partnerem na technice a intenzitě tlaku. Smyslem masáže není vydržet bolest, ale uvolnit se.

Vyzkoušet můžete hned několik druhů doteků, od úplně jemných až po dynamické, od doteků pouhou dlaní až po hlazení nejrůznějšími peříčky, kožešinami, za použití speciálních vůní a přírodních vyživujících olejů. A to vše za zvuku příjemné hudby.

Masážní hmaty podle Kamasutry do kapsy od Anny Hooperové
Tření - dlaněmi klouzejte po kůži a do každého pohybu vložte váhu celého těla. Tento hmat používejte vždy na počátku a konci masáže jednotlivých míst.
Hnětení - s pokrčenými prsty hněťte svaly jemnými, pravidelnými pohyby.
Roztírání - bříšky prstů nebo palců vytvářejte krouživé pohyby, kterými uvolníte svalové napětí podél páteře. Samotnou páteř však nikdy nemasírujte.
Sekání - hranou ruky několikrát po sobě "sekněte" do kůže - zregeneruje to celé tělo.
Lehké sekání a tepání - vypadá podobně jako bubnování konečky prstů, při kterém bubnujeme střídavě jednou a druhou rukou s pokrčenými prsty u sebe a palci přimknutými k dlaním.
Každá technika by měla být prováděna rovnoměrnými pohyby, rytmicky a symetricky. Dávejte si záležet, aby byl každý tah dotažený až do konce.

Vlastní masáž

Samozřejmě záleží na vzájemné dohodě obou partnerů, ale pokud chcete svůj protějšek překvapit, začněte masáží přední části ramenou, a to klidně ještě přes oblečení. Odtud přejděte ke stranám krku, k tvářím, čelisti a poté na spánky a čelo. Jemnými doteky prstů pak pokračujte přes bradu a rty, oči, nos, které již budou mnohem citlivější než před začátkem masáže.

Někteří lidé milují i masáž na temeni, při které jsou doteky podobné jako při mytí vlasů.

Masáž zad patří mezi nejtradičnější vůbec. Volte při ní jemný erotický tlak a postupujte vždy od hýždí směrem nahoru. Prsty a dlaně by měly být roztaženy směrem ven a palce by měly tlačit podél páteře. Když vyjedete až k horní části zad, přejeďte i ramena a až poté se pomalu skrz vnější strany zad vracejte zpět k hýždím.

Když budete se zády hotovi, zaměřte se na dolní končetiny. Začněte u prstů - protáhněte je, hněťte a každý jemně ohněte směrem vzhůru, přitom nezapomeňte ani na místa mezi prsty. Jemně přejeďte přes chodidla k nártům, a než opustíte chodidla, několikrát s nimi zakružte tak, aby došlo k uvolnění kotníků. Od kotníků poté postupujte jemnou masáží od lýtek ke kolenním jamkám a stehnům.

Dál už se fantazii meze nekladou. Z masáže můžete volně přejít k jemným polibkům a dráždění intimních míst.

Intenzitu prožitku zvyšují olejíčky

Samozřejmě lze masáž provádět i na sucho či za pomoci nemastného masážního mléka, ovšem mnohem intenzivnější prožitky navodí právě olejíčky.

Můžete použít různé druhy vhodné na péči o kůži, ale i přímo určené k erotickým hrátkám, které zakoupíte ve specializovaných obchodech. Pokud patříte mezi alergiky, pak upřednostněte čisté masážní oleje bez ingrediencí zakoupené přímo v lékárně.

Masážní oleje mají nejlepší účinek, pokud je nejprve chvilku třete v dlaních a až poté nanesete na pokožku. Předejdete tak prvotnímu šoku ze studeného oleje. Olejíčky nanášejte postupně na masírované části, nikdy je neroztírejte rovnou na celé tělo.

Foto: archív firem

Zleva:

Doteky a následný orgasmus

Orgasmu lze dosáhnout i speciální masáží působenou na celé ploše těla. Při této masáži jsou nejdůležitější doteky a uvědomění si přítomnosti partnera. Tělo leží na těle a jen nepatrnými pohyby dochází k pocítění různých zákoutí, výčnělků a sálavého tepla toho druhého.

Oba partneři by se měli bohatě natírat olejem, aby nedocházelo k suchému tření těl. Při roztírání je vhodné používat všech možných částí těla a využívat i svou přirozenou váhu. Nebojte si na partnera lehnout celou svou vahou. Nebojte se ho zalehnout. Chvilkové sevření může naopak působit víc než eroticky.

Olej roztírejte na celém těle partnera i za pomoci zadečku, ňader či rtů. A zkoušejte nejrůznější polohy. Lehněte si na sebe záda na záda, lehce se povalujte, chytněte se za ruce a poslouchejte navzájem svůj dech. Pak se může jeden z vás otočit a pokračovat v natírání.

Pauzy mezi roztíráním oleje zvyšují touhu po tom druhém a zesilující napětí zlepšuje celkový výsledek masáže.

Foto: archív firem

Zleva:

Tantrická masáž

Při tantrické masáži nejde o sexuální praktiku ani o erotickou masáž. Tantra je o uvolnění těla a mysli a o vědomém prožití sexuální energie. Má nás naučit, že vzrušení není tabu, abychom dokázali z jednoho intenzivního zážitku čerpat energii klidně celý týden. Vždy je lepší přenechat tuto činnost profesionálům.

Klasická tantrická masáž začíná rituálem ve stoje, pokračuje bezolejovou masáží a zvýšením citlivosti pomocí peříček, ručníků a kožešinek, následuje olejová masáž. Vyvrcholením je stimulace intimních partií, při které jedinec může dojít až k orgasmu.

Tantrická masážVideo: Novinky

Může se ale obejít i bez masáže pohlavních orgánů, a to i přesto, že jsou považovány za centrum reflexních zón, jejichž masáží se doplňuje energie do zanedbaných orgánů. Každý člověk má možnost volby, zda masáž těchto partií podstoupí či nikoli. A i když se je rozhodne vynechat, nepřijde o intenzívní prožitek.

Masáž lze absolvovat i v páru. Ale vždy by mělo jít o vzájemnou dohodu, jelikož ne každý má na to sledovat, jak cizí ruce hladí tělo či intimní partie jeho milované osoby. A pokud je člověk byť jen nepatrně žárlivý, může to v něm zanechat celou řadu pochybností.

Místo uvolnění si tak přivodí jen další šrámy na duši. Proto je někdy lepší masáž podstoupit nejprve individuálně a až poté, po vzájemné dohodě, volit společnou variantu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám