Hlavní obsah

Ideální milování trvá maximálně třináct minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

O noci strávené nonstop milováním se ve filmech a seriálech mluví často. Ovšem jsou stejnou fikcí jako zbytek scénáře. Tvrdí to američtí a kanadští experti, podle nichž ideální sex běžného člověka trvá kolem deseti minut. Přesně tolik je potřeba pro kvalitní uspokojení, které nestojí mnoho sil.

Foto: Profimedia.cz

Ideální pohlavní styk nesmí být příliš krátký, ale ani příliš dlouhý.

Článek

Většina pohlavních styků trvá jen mezi třemi až třinácti minutami, a to, co přesahuje tuto dobu, už začíná být postupně únavné a je na úkor uspokojení. Tvrdí to autoři nové studie Eric Corty a Jenay Guardianiová z americké Společnosti pro sexuální terapii a výzkum, kteří spolupracovali s padesáti odborníky z USA a Kanady z řad psychologů, lékařů, sociálních pracovníků a terapeutů.

Analýza sexuálního života tisícovek Američanů a Kanaďanů potvrzuje, že ideální pohlavní styk nesmí být příliš krátký, ale ani příliš dlouhý. Sex trvající tři až sedm minut je považován za adekvátní, přitom sedm až třináct minut za ideální. Nad třináct minut už začíná být ale pohlavní styk vnímán jako náročný, zatímco kratší než tři minuty jako nedostatečný.

„Dnešní populární kultura posiluje stereotypy i v oblasti sexu. Mnoho mužů a žen věří, že ideální je sex trvající celou noc. To vede často ke zklamání a neuspokojení. My jsme touto studií ale chtěli tyto mýty zničit a posílit sebevědomí mužů i žen realistickými daty,“ uvedl docent psychologie Eric Corty z Penn State University.

Anketa

Jak dlouho podle vás trvá ideální sex?
Do pěti minut
3,3 %
5 - 10 minut
8 %
10 - 15 minut
22,5 %
15 - 30 minut
51,6 %
0,5 - 1 hodina
8,6 %
Několik hodin
3,2 %
Celou noc
2,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14857 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvíce sexu mají prý hubeňouři

Pokud si člověk stěžuje na nedostatek sexu, měl by se nejprve podívat sám na sebe, jestli není zakopaný pes třeba v jeho nadbytečných kilogramech hromadících...

Výběr článků

Načítám