Hlavní obsah

VIDEO: Karibské krevety s česnekovo rajčatovou omáčkou

Novinky, Jitka Zavadilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Pro Středoevropana exotičtější kuchyni si lze snad jen těžko představit. Přitom v sobě karibská kuchyně snoubí různé vlivy, včetně těch, které nám mohou být blízké: od britské, přes africkou, až po něco z mexické.

Rychlovky Krevety s česnekovo rajčatovou omáčkouVideo: Stream.cz

 
Článek

K tomu všemu je ale pikantní, založená na skutečně exotickém ovoci a zelenině, a rybách, plodech moře a znovu rybách. Nezapomeňme ani na cibuli, česnek, kokosové mléko a třeba kari. Koření je tu totiž kapitolou samou o sobě, a potvrzuje i dnešní recept!

Ingredience (pro čtyři osoby):

Ingredience (pro čtyři osoby):½ kg krevet

Ingredience (pro čtyři osoby):½ kg krevet2 stroužky česneku

Ingredience (pro čtyři osoby):½ kg krevet2 stroužky česneku1 malá feferonka

Ingredience (pro čtyři osoby):½ kg krevet2 stroužky česneku1 malá feferonka2 snítky rozmarýnu

Ingredience (pro čtyři osoby):½ kg krevet2 stroužky česneku1 malá feferonka2 snítky rozmarýnu1/2 svazku tymiánu

Ingredience (pro čtyři osoby):½ kg krevet2 stroužky česneku1 malá feferonka2 snítky rozmarýnu1/2 svazku tymiánu4 lžíce olivového oleje

Ingredience (pro čtyři osoby):½ kg krevet2 stroužky česneku1 malá feferonka2 snítky rozmarýnu1/2 svazku tymiánu4 lžíce olivového oleje1 konzerva (800 g) loupaných nebo krájených rajčat

Ingredience (pro čtyři osoby):½ kg krevet2 stroužky česneku1 malá feferonka2 snítky rozmarýnu1/2 svazku tymiánu4 lžíce olivového oleje1 konzerva (800 g) loupaných nebo krájených rajčat sůl

pepř

příloha: 1 balení hranolek McCain Sprinter

Příprava:

Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Stejně tak oloupeme česnek a stroužky nakrájíme na tenké plátky. Feferonku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Bylinky omyjeme, osuší­me a otrháme z nich lístky.

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na mírném ohni osmahneme nejdříve česnek, poté přidáme feferonku a bylinky, a nakonec ze všech stran opečeme krevety. Opatrně je vyjmeme a udržujeme v teple.

Mezitím necháme na sítu okapat rajčata a na­hrubo je rozmačkáme. Poté je přidáme do pánve ke směsi česneku, feferonky a bylinek a asi 10 minut dusíme. Osolíme a opepříme. Krevety upravíme na talíře spolu s rajčatovou omáčkou.

Recept je velmi rychlý (až na loupání krevet) a podobně tomu může být i s přílohou. Zvolte hranolky McCain Sprinter, jejichž název napovídá, že jejich příprava je opravdu expresní. Stačí jim pouhých 5 minut v pečící troubě. Navíc jsou – stejně jako všechny hranolky z McCain provenience – i tyhle bez konzervačních látek a obsahují rostlinný olej s nenasycenými mastnými kyselinami. Ty jednoznačně patří ke zdravé stravě, jen je třeba držet se návodu a spolehnout se na troubu, nikoli na pánev a další olej.

Výběr článků

Načítám