Hlavní obsah

Vyměňte černou za bílou aneb V kurzu jsou malé bílé

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neustále dokola se omílá oděvní nutnost, kterou by měla každá žena mít ve svém šatníku. Jsou jí notoricky známé malé černé šaty, které se hodí na nejednu událost. Jenomže světové celebrity už černá nebaví a ve velkém se rozhodly oblékat malé bílé.

Foto: Profimedia.cz

Bílá sluší porcelánové i bronzové barvě pokožky.

Článek

Preferujete krajku, satén, šaty zdobené štrasem, třpytkami, výšivkami nebo raději volný áčkový střih? Výběr je naprosto neomezený. A nenabízí je jen zahraniční obchody, ale i ty tuzemské. Velice moderní jsou kousky bez výstřihu, zato ozdobené límečky, které bývají doplněny kamínky nebo cvoky.

Výstřih už dávno není vše a vídat jej budeme jen poskrovnu. Letos i příští rok jsou šaty designované v rafinovaných střizích, z prestižních látek a v padnoucích siluetách.

Zapomeňte na lacinost, výstřihy už nejsou v kurzu, módní guruové sázejí na vtipné a funkční detaily a pánské prvky. Mezi nejoblíbenější patří límečky, kapsy, ale i pásky a knoflíky. Ve velké vede i krajka.

Foto: Archiv firem

1. Ax Paris, Zoot, 819 Kč. 2. Vero Moda, Zoot, 1249 Kč. 3. Mohito, info o ceně v obchodě.

Foto: Profimedia.cz

Variant malých bílých je opravdu nespočet

Foto: Archiv firem

1. Zara, 1199 Kč. 2. H&M, 999 Kč. 3. Tamsin London, 2055 Kč.

Se sytými barvami opatrně

S čím bílou ladit? Podle celebrit, které malé bílé vynesly na různé společenské akce, se dá sladit prakticky se vším. Módní blogerky i celebrity se nebojí kontrastů a k bílé obléknou černé masivní boty na podpatku a černou kabelu.

Bílé ale sluší i leopardí vzor, nebo syté barevné doplňky a kosmetika (náušnice, baleríny, lodičky, linky na oči, rty, lak na nehty). Všeho ale s mírou.

Pokud si na barvy netroufáte, vsaďte na bílou, nebo tělovou a béžovou. S tou nikdy nic nezkazíte. Na honosnou párty se nebojte vynést flitry v podobě zlatých či stříbrných doplňků. Nezapomeňte ale na pravidlo, že šaty by měly ze všeho nejvíc vynikat. Pozor si dávejte na červenou. Raději vsaďte na mentolové a pastelové tóny.

Foto: Archiv firem

1. Closet, Zoot, 1099 Kč. 2. a 3. obojí Mohito, info o ceně v obchodě.

Foto: Profimedia.cz

Pokud sladíte bílou s bílou, neuděláte nikdy chybu

Foto: Profimedia.cz

Malé bílé se nosí s béžovou

Foto: Archiv firem

1. Asos, info o ceně na webu. 2. Mango, 849 Kč. 3. Tamsin London, 1575 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám