Hlavní obsah

Ve dvaadevadesáti letech je ostřílenou modelkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražských Kobylisích v centru RoSa s pečovatelskou službou žije už čtyři roky paní Radmila Janíčková, která letos v červnu oslavila 92. narozeniny. Bývalá lékařka si letos už potřetí vyzkoušela, jaké je to být modelkou. Na módní přehlídce s názvem Lážo plážo vynesla model, ve kterém by šla na pláž. Novinkám také poskytla recept na vitalitu.

Ve dvaadevadesáti letech je ostřílenou modelkouVideo: Novinky

 
Článek

Paní Janíčková tvrdí, že v mládí neměla na modeling nikdy ani pomyšlení, protože prý byla velmi pracovně vytížená.

„Pracovala jsem jako lékařka na gynekologicko-porodnickém oddělení, pracovala jsem pořád, o víkendech, o svátcích..., na tohle jsem nikdy neměla čas myslet,“ svěřila se s tím, že v rámci programu, který je v domě s pečovatelskou službou, se ráda takových akcí účastní.

„Jsem tu nesmírně spokojená, opravdu, je to tu fajn, mám tu svůj byt, mohou za mnou návštěvy, všichni jsou zde milí,“ říká seniorka, kterou sice už trošku zlobí nohy, ale jinak má energie na rozdávání. Novinkám proto svěřila svůj jednoduchý recept na energii a vitalitu i v pokročilejším věku.

V 97 letech si poprvé zkusila herecké řemeslo. Na aktivní život má vlastní recept

Žena

„Nikdy jsem se v jídle neomezovala, jedla jsem všechno, na co jsem měla chuť, a jedla jsem ráda. Nikdy jsem ale nebyla tlustá, asi jsem měla dobré genetické predispozice,“ zamýšlí se seniorka s tím, že alkoholu nikdy moc neholdovala, ale cigaretku si dávávala ráda, ke kávě.

Nicméně potvrdila, že život jí nejspíš prodlužuje fakt, že měla v životě štěstí, že mohla dělat, co ji bavilo, a svou práci do poslední chvíle milovala. „Jde o pozitivní přístup k životu,“ uzavírá diskusi paní Janíčková.

Modelky museli přemlouvat, teď se hlásí samy

V centru RoSa se podobná akce konala již poosmé. Ředitelka Anna Ježková Novinkám přiznala, že když se odvážili v roce 2015 uskutečnit přehlídku poprvé, museli rezidenty k účasti přemlouvat.

„Teď se nám hlásí sami a je jich čím dál více,“ směje se s tím, že už několikátý ročník se zapojují také muži.

Účastníci byli letos ve věku mezi 70 a 92 lety.

Foto: Novinky

Bývalá lékařka už je ostřílenou modelkou, po mole se prošla už potřetí.

V RoSe bydlí senioři, kteří mají motivaci zachovat si aktivní způsob života, samostatnost a soběstačnost do vysokého věku. V případě potřeby však mají služby na dosah.

Kromě toho je rezidence otevřená i veřejnosti, což umožnuje navazování nových sociálních kontaktů. Lidé tu nezůstávají izolovaní a mohou si zde nalézt nové přátele.

Je zde pro každého denně zajímavý program, který spojuje všechny generace. Nechybí v něm mimo jiné zdravotní cvičení, trénování paměti, přednášky různého zaměření, jazykové kurzy, jóga, koncerty, výstavy a mnoho dalšího.

Funguje zde také řada služeb – kadeřnictví, masáže, fyzioterapie, manikúra – pedikúra, praktický lékař, obchod, kavárna a restaurace. Na konci léta se otevře další Rezidence RoSa v Liberci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám