Hlavní obsah

V Peru se koná nejdelší módní přehlídka na světě. Má trvat 30 hodin

Novinky, ema

V peruánské Limě odstartovala v úterý rekordní módní přehlídka. Rekordní v tom, že má trvat nepřetržitě 30 hodin a má za cíl zapsat se do Guinessovy knihy rekordů. Na mole se vystřídá 300 modelů a modelek, s cílem pokořit předchozí nejdelší přehlídku, která trvala 24 hodin a 28 vteřin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Peru odstartovala rekordní módní přehlídka, která potrvá 30 hodinVideo: Reuters

 
Článek

V Peru právě probíhá pokus o nejdelší módní přehlídku na světě. „Naše 30hodinová fashion show porazí dosavadní rekord z Miami. Máme k dispozici na 300 modelek a 120 značek, vše místní, peruánské,“ řekla modelka Nissu Cautiová.

Módní přehlídka 30 hours Gamarra Fashion Show odstartovala v úterý 4. srpna s cílem překonat čtyřiadvacet hodin a osmadvacet sekund trvající módní show v Miami, která se uskutečnila minulý rok v listopadu. Modelky, na rozdíl od přehlídky v Peru, ale nosily modely vytvořené výhradně značkou Cotton Incorporated.

Letošní módní show v peruánské Limě je přehlídkou toho nejlepšího v textilním i oděvním lokálním průmyslu, a je organizována místními podnikateli. Vše samozřejmě monitorují zástupci z Guinness World Records Organization.

Stovky modelů, tisíce kousků oblečení

Modelky se po mole procházejí již od úterý a předvádějí kolekce oblečení na letošní zimu a jaro příštího roku, uvedla lokální média. Některé ze 120 prezentovaných společností uvedly nejen dámské, ale i pánské a dětské oblečení.

Několik stovek modelů a modelek má během 30 hodin za úkol předvést 1800 kousků oblečení. „Je to opravdu velkolepá událost,“ řekl promotér akce Gian Lossio.

Akce by měla být zakončena ve středu 5. srpna v noci přehlídkou okázalé módní kolekce uznávaného návrháře a designéra Jose Miguela Valdivia.

Gamarra, komerční zóna nacházející se v centrální čtvrti La Victoria, je centrem největšího textilního průmyslu v hlavním městě. Podle místních médií, která citovala agentura Reuters, se v této limské oblasti nachází více než 10 000 lidí podnikajících v módním průmyslu a také 17 000 obchodů sídlících ve 20 blocích v okrese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám