Hlavní obsah

Tři přehlídky luxusních značek plné inspirace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi milovnice módy, rozhodně by vám neměly uniknout módní přehlídky značek Max Mara, Paco Rabanne či Jacquemus. V nejnovějších kolekcích si vyberou jak příznivkyně provokace, tak minimalismu či barevného etno stylu.

Foto: Profimedia.cz

Zleva Paco Rabanne, Jacquemus, Max Mara

Článek

Max Mara: Barevná jednoduchost

Přehlídka kolekce Max Mara Resort 2022 se odehrávala na italském ostrově Capri. Kolekci vévodily pro tuto značku typické jednoduché linie i siluety. Nechyběly volné, postupně se rozšiřující šaty, rovně střižená saka i vesty. Důraz na pas je potlačen, byl přítomný pouze v podobě vysokých kalhot do pasu.

I přes absenci klasických dámských siluet ale kolekci nechyběla ženskost, a to zejména díky barvám. Kolekci vládly syté odstíny růžové a bordó.

Foto: Profimedia.cz

Max Mara

Výraznou barevnou škálu doplňovaly modely v béžové a bílé barvě, které jsou pro značku příznačné. Nechyběly klasické béžové kabáty s volnými kimonovými rukávy, cigaretové kalhoty a trenčkotové šaty.

Foto: Profimedia.cz

Max Mara

Jacquemus: Udává směr

Mezi momentálně nejpopulárnější módní domy patří jednoznačně mladá značka Jacquemus, za kterou stojí teprve jednatřicetiletý návrhář Simon Porte Jacquemus.

Ten ve svých kolekcích kombinuje aktuální trendy s nadčasovou elegancí. Často se inspiruje svým rodným domovem - francouzskou oblastí Provence. V jeho kolekci tak často najdete kousky ze lnu v jemných přírodních odstínech.

Oblečení ve stylu městského safari

Styl

Jeho nejnovější kolekce Fall 2021 Ready To Wear byla plná sexy kousků, které rozhodně zaujmou na první pohled. Kolekci vévodily sety úsporných crop-topů v kombinaci s kalhotami nebo midi sukní.

Foto: Profimedia.cz

Jacquemus

Nechyběly ani klasické černé žebrované šaty do půli lýtek s odhalenými rameny, vypasovaná saka či splývavé sukně. Barevné paletě vládla tentokrát hlavně černá, která kontrastovala s modely v ostře růžové.

Foto: Profimedia.cz

Jacquemus

Přehlídky se zúčastnily i návrhářovy múzy a současně nejlépe placené modelky světa Kendall Jennerová a Bella Hadidová.

Foto: Profimedia.cz

Kendall Jennerová

Paco Rabanne: Nespoutaný styl

Nejnovější trendy z dílny Paco Rabanne na období jaro/léto 2022 byly představeny v monackém Monte Carlu. Celé kolekci dominovala zdobnost a různorodé vzory.

Paleta hrála všemi barvami, prim hrála ale oranžová, tyrkysová a červená - tedy barvy, která jsou přímo stvořené k letním radovánkám.

Siluety byly odvážné, přesto ale rafinovaně sexy. Důraz byl kladen na ženskost. U většiny modelů proto nechyběl zvýrazněný pas pomocí pásku či průstřihů.

Foto: Profimedia.cz

Paco Rabanne

Většina modelek navíc obula gladiátorky, tedy vysoké šněrovací sandály, které se jistě stanou trendem příští letní sezony.

Foto: Profimedia.cz

Paco Rabanne

Reklama

Související články

Oblečení ve stylu městského safari

S létem začínají ulice měst připomínat rozpálené pláně savany. Nalaďte se na stejnou vlnu a vybavte se do tropických teplot kousky s působivými zvířecími...

Boty k vodě, které vám vydrží věčně

Tropické teploty jsou konečně tu. Pokud máte to štěstí a můžete si je užít u vody, nezapomeňte si přibalit lehké pantofle či žabky, které se snadno udržují...

Výběr článků

Načítám