Hlavní obsah

Ruce všechno prozradí

Právo, Novinky, Jana Tomsová

Jen málokterá žena si včas uvědomí, jak nepatrně jí bude platný vyžehlený obličej a supermódní oblečení, když její ruce vyprávějí spíš o nedbalosti při pravidelné péči. Hlavně zimní období se umí na vzhledu i zdraví rukou nepěkně podepsat.

Článek

Rukavice byly vynalezeny proto, aby se nosily na rukou, a ne v nich. Spousta lidí to však ani při velmi chladném počasí nebere na vědomí, takže pokožka na obnažených částech jejich horních končetin stárne rychleji, než by musela. Prozradí proto nejen věk, ale také nevalný přístup k údržbě vlastního těla.

Nezbytnost krému

Přestože automatické pračky a myčky omezují kontakt pokožky se saponáty na minimum, její ochranný plášť je zapotřebí stále udržovat pomocí krémů na ruce. K jeho aplikaci by mělo dojít několikrát denně, nejméně však dvakrát -ráno a večer. Důvodem, proč se tak nestává, je často zapomínání. Snadná pomoc: jednu tubu s přípravkem si dejte na noční stolek, druhou ke vchodovým dveřím, třetí by měla být na stole pracovním.

Na denní používání jsou vhodné nemastné gely a krémy s rychlou vstřebatelností, na noc je lepší sáhnout po mastnějších a výživnějších. Protože už člověk tolik nespěchá, měl by si dopřát vtírání do zavlhlých rukou pomocí masáže, při které dojde i na všechny drobné klouby. Je to sice postup vleklejší, ale prospěšný.

Foto: Novinky - 1. Indulona Hand care Day - intenzivní hydratační krém s unikátními tekutými krystaly a přirozenými hydratačními látkami poskytující dlouhodobou a hloubkovou hydrataci; 2. Glycerinový krém na ruce Rich Moisture (Avon) - poskytuje intenzivní hydrataci rukám. Obsahuje rostlinné výtažky a vitamín E; 3. Intenzivní výživný krém na ruce pro suchou pokožku (Ahava) - podstatně zlepšuje stav suché pokožky a viditelně hojí její drsné a popraskané části. Zvláště obohaceno minerálními látkami Mrtvého moře; 4. Nivea výživný krém na ruce -regeneruje a vyživuje suchou a namáhanou pokožku rukou, která je vystavena působení nepříznivých vnějších vlivů, jako např. UV záření, chladné zimní počasí a častý kontakt s vodou. 5. Rakytníkový krém na ruce (Weleda) - spolehlivě chrání a pečuje o kůži rukou a nehtová lůžka. Reguluje obsah tuku a vlhkosti v pokožce a podporuje její přirozenou regeneraci.

Masky, koupele a zábaly

Kdo si nedá v zimě pozor, bude mít ruce přesušené, hrubé, vrásčité a časem i bolavé. Co proti tomu dělat? Kromě nošení rukavic to znamená především si po umytí ruce důkladně utírat a následně nakrémovat.

Foto: Novinky - 1. Krém na ruce a nehty Anew Ultimate (Avon) - omlazující ruce a regenerující nehty. Zesvětluje barevné skvrny způsobené stárnutím. Zároveň bohatě vyživuje a hydratuje. SPF 15; 2. Krém na ruce s buněčným komplexem (La Prairie) - poskytuje okamžité zvlhčení. Napomáhá při odstraňování suchých, šupinatých částeček, zlepšuje a předchází tvorbě pigmentových skvrnek a nepřirozenému zabarvení pokožky; 3. Krém a maska na ruce v jednom (Juvena) - chrání proti předčasnému stárnutí pokožky rukou a poškozením způsobeným škodlivými vlivy prostředí. Redukuje a zabraňuje tvorbě nových pigmentových skvrn. 4. Nivea omlazující krém na ruce Q10PLUS -  s obsahem vlastního Q10 Energy Complexu a UVA/UVB filtrů viditelně redukuje první známky stárnutí pokožky rukou. 5. Výživný krém na ruce Mela-D SPF 15 (La Roche Posay) - výživný krém na ruce, který koriguje pigmentové skvrny.

Ani to však často nestačí.

Jednou týdně je žádoucí rukám dopřát větší regeneraci, která působí i preventivně. Možností je několik:
* Při nanášení výživné pleťové masky počítáme s kouskem hmoty i pro hřbety rukou.
* Velmi příjemné a účinné jsou parafínové zábaly, poskytované v kosmetických salonech.
* Ruce ponoříme do misky s teplou vodou doplněnou rostlinným olejem, popřípadě přímo natřeme lehce nahřátým olejem. Necháme jej působit 15 minut a setřeme.
* Přes silnou vrstvu krému nebo oleje navlékneme na noc tenké bavlněné rukavice.

Reklama

Související témata:

Související články

Boj proti projevům stárnutí

Je naprosto jasné, že jednoho dne se prostě objeví první vráska. U někoho krátce po dvacítce u mnoha výrazně později. Nemusíme bezbranně počítat, jak jedna...

I muži by se měli starat o svou pleť

Doby, kdy mužům k denní péči stačily jen voda, mýdlo a břitva, jsou naštěstí už pryč. Průzkumy prokázaly, že i silnější pohlaví rádo objevuje kouzlo krémů,...

Výběr článků

Načítám