Hlavní obsah

Romy Schneiderová a Alain Delon spolu, i když bez sebe

Právo, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože spolu prožili jen pár let, myslet na sebe nepřestali nikdy. Romy Schneiderová a Alain Delon tvořili krásný a úspěšný pár, jako by pro sebe byli stvořeni. Prožít naplněnou lásku jim však souzeno nebylo.

Foto: Profimedia.cz

Romy se kvůli Alainovi rozhodla změnit svůj tehdejší život.

Článek

Poprvé se setkali na natáčení filmu Kristina v roce 1958. Tehdy bylo Romy Schneiderové dvacet let a po úspěšném ztvárnění císařovny Sissi ve filmové trilogii byla obletovanou hvězdou. O tři roky starší Alain Delon měl v té době za sebou zatím jen jeden film.

Zprvu to nijak nadějně nevypadalo. Do oka si rozhodně nepadli, lidé z filmového štábu dokonce mluvili o tom, že se vyloženě nesnášeli. Možná k tomu přispěl i fakt, že ani jeden neuměl rodný jazyk svého protějšku. Natáčení romantického dramatu však zřejmě udělalo své, protože počáteční nevraživost se změnila v lásku.

Životní změna

Romy se kvůli Alainovi rozhodla změnit svůj dosavadní život. Přestěhovala se za ním do Paříže, odloučila se od matky, která jí do té doby řídila život, a odmítla lukrativní nabídku na čtvrté pokračování filmové ságy o císařovně Sissi. „Byla jsem volná, byla jsem vyvrženec a byla jsem šťastná. Moje láska k Alainu Delonovi byla opětována,“ vzpomínala Romy.

Romy ani Alain neměli nouzi o filmové role. Staly se z nich hvězdy a vše vypadalo růžově i v soukromí. Zasnoubili se a bylo jen otázkou času, kdy bude následovat svatba. Alain však nebyl zrovna prototypem věrného partnera. Není známo, zda Romy o jeho avantýrách něco tušila. Rozhodně však byl pro ni po pětiletém vztahu šok, když jí Alain poslal po svém příteli dopis, ve kterém se s ní rozešel. Bral si totiž jinou…

Foto: Profimedia.cz

Romy Schneiderová a Alan Delon (1969)

Romy se zhroutila a pokusila se o sebevraždu. Naskočit zpět do života jí pomohla práce. Točila filmy, jejími filmovými partnery byly světové hvězdy. Tou už byl i Alain Delon, který ji nikdy ze své paměti nevymazal. V roce 1965 spolu natočili komedii Co je nového, kočičko a pět let po jejich rozchodu v roce 1969 si Alain na producentech doslova vydupal, aby Romy hrála po jeho boku ve filmu Bazén.

Ačkoli byl film plný milostných scén, nevrátili se k sobě. Romy o Alainovi prohlásila, že se na něj může spolehnout, když potřebuje podat pomocnou ruku. „Nikdy mě vlastně neopustil,“ řekla.

Rány osudu

Dál točila filmy, byla velmi uznávanou herečkou. V osobním životě však šťastná nebyla. Poprvé se vdala za německého herce Harryho Meyna, se kterým měla syna Davida. Po sedmi letech manželství se rozvedli.

Druhým manželem byl její osobní tajemník, o devět let mladší Daniel Biasini. S ním měla dceru Sarah. Ani toto manželství nevydrželo. Velkou ránou pro Romy bylo, když v roce 1979 její první manžel spáchal sebevraždu.

Nedlouho poté jí lékaři našli nádor na ledvině. Naštěstí nezhoubný. To nejhorší však mělo teprve přijít. V červenci 1981 bylo jejímu synovi Davidovi 14 let. Přelézal plot a poranil si nohu. Bohužel tak nešťastně, že si přeťal stehenní tepnu a zemřel.

Romy se uzavřela před světem. Nepomohla ani přítomnost tehdy pětileté dcerky Sarah. Měla těžké deprese, brala prášky a pila.

Foto: Profimedia.cz

Necelý rok po synově smrti zemřela na zástavu srdce. Bylo jí teprve 43 let.

A byl to Alain Delon, kdo zařídil pohřeb a zajistil, aby vedle ní byl pochován její milovaný syn David.

V srdci Alaina, který nikdy neměl nouzi o ženskou náruč, měla Romy své pevné místo napořád. Ti, co ho znají, tvrdí, že se s tímto vztahem nikdy nevyrovnal. Fotografii Romy nosil ve své náprsní kapse ještě dlouho po její smrti. A v památečním vydání Paris Match na počest Romy napsal: „Tvoje brzká smrt zmrazila navždy tvou krásu. Pro mě budeš do mé smrti láskou největší. Ich liebe dich, meine Liebe.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám