Hlavní obsah

Pudr na noc umožní být zdravě svůdná i v posteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jít večer spát neodlíčená? Nezodpovědnost, dobře víte, že to škodí pleti. Co když ale máte po svém boku vyvoleného, pro kterého chcete zůstat krásná v noci i po probuzení? Přesně z tohoto důvodu se večer neodličují stovky žen. Teď si to mohou dovolit bez toho, že by musely posléze pozorovat, jak jejich pleť trpí.

Foto: Profimedia.cz

Pudr se nanáší štětcem po klasickém odličovacím rituálu.

Článek

Z nedávného průzkumu mezi tisícovkou žen, o němž informoval server Daily Mail, vyplynulo, že se stále více žen na noc neodličuje, protože mají obavu o svůj vzhled i v noci. Dvě třetiny z nich přiznaly, že se neodličují, když tráví noci s novým přítelem, 16 procent pak tvrdí, že se bez make-upu cítí neatraktivní. Navzdory tomu, že to rozhodně nesvědčí pleti, každá čtvrtá přiznala, že spí neodlíčená až třikrát týdně.

Nový pudr na noc slibuje, že vaši pleť nejenže nezatíží, ale že ji navíc pomůže omladit. Pleť má být po jeho použití jasnější s menšími póry. Novinka od Bare Escentuals je nabízena ve čtyřech odstínech a vyjde v přepočtu cca na 1200 korun. "Noční pudr" se nanáší až po typickém odličovacím a krémovacím rituálu a výrobce slibuje, že se rozhodně neotiskne na povlečení.

Dermatoložka: na noc nejlépe bez make-upu

"Všechny se chceme po ránu probudit jako hollywooodské hvězdy, přesně jako je tomu ve starých filmech, kde se ráno vzbudí hlavní hrdinka s bezchybným make-upem. No a noční pudr by mohl být cesta," říká vizážistka Louise Constadová.

Dermatologové jsou ale skeptičtější: "Obecně platí, že je lepší, aby vaše tvář byla na noc očištěná od jakéhokoliv make-upu, zvlášť pokud jste náchylní k praskání kůže a ucpávání pórů," říká Susan Mayou, dermatoložka na klinice Cadogan v Londýně.

"Jsem skeptická k tomu, že má tento produkt zmenšovat póry," dodala lékařka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám