Hlavní obsah

Před dvěma roky přišla o zrak. Nyní ukazuje dívkám, jak se líčit

Novinky, ema

Devatenáctiletá Lucy Edwardsová z Birminghamu se stala obrovskou internetovou hvězdou. Stačilo k tomu video, které umístila na svůj Youtube kanál. V něm radí a ukazuje dívkám, jak se mají nalíčit. Nebylo by na tom nic výjimečného, kdyby dívka před dvěma lety nepřišla o zrak.

BEZ KOMENTÁŘE: Slepá dívka se líčíVideo: YesterdayWishes

 
Článek

Teenagerka trpí vzácným onemocněním, kvůli kterému přestala v 11 letech vidět na pravé oko a o šest let později, v 17 letech, zcela oslepla i na to druhé. Její vlog (video blog) vznikl z osobní frustrace poté, co se se rozhodla normálním a zdravým lidem ukázat, že i nevidomí a jinak znevýhodnění lidé mohou vést kvalitní život stejně jako ostatní, píše Daily Mail.

Na svém kanálu ale neřeší jen kosmetiku, ale vysvětluje také, jak se žije s vodicím psem, a diskutuje i jiné problémy a rozdíly mezi perfektně zdravými a postiženými lidmi.

I bez zrcadla vím, že vypadám dobře

V rozhovoru pro Buzzfeed slepá teenagerka uvedla, že to, že si sama dokáže udělat make-up, je pro ni určitou známkou nezávislosti. „Jste velmi závislí na ostatních lidech. A make-up je pro mě osobně hodně důležitý v tom smyslu, že se nemusím ptát, jak vypadám. Vím, že vypadám dobře i bez pohledu do zrcadla,“ řekla dívka.

BEZ KOMENTÁŘE: Lucy Edwardsová se dokáže nalíčit, i když přišla o zrakVideo: YesterdayWishes

Lucy s pomocí sestry Alice vyvinula svou denní rutinu pomocí klíčových bodů v tváři, které si musela zapamatovat. Dívka říká, že pohmatem pozná, pokud se jí na tváři udělají nerovnosti, a v tom případě vsadí například na více krycího korektoru.

Rtěnku nebrat, raději lesk

Její videa jsou inspirací pro všechny, ale pomáhají i zrakově postiženým. K videu jsou totiž namluvena i kvalitní audio a kosmetická videa obsahující tipy, jak se vyhnout trapasům. Lucy doporučuje místo rtěnky používat raději lesk na rty. K tomu, aby totiž dosáhla perfektního nalíčení pomocí rtěnky, potřebuje dalšího člověka, který by jí rty orámoval. A tak raději preferuje tekutou formu lesků.

Slepá dívka, která si pomocí hmatu dokáže perfektně namalovat tekuté linky, řasy nebo zvládne i dokonale vystínované kouřové líčení, je velkou internetovou senzací. Její inspirativní kanál s názvem Yesterdays Wishes odebírá více než 11 000 lidí a videa mají i přes 50 000 zhlédnutí a téměř půl miliónu lidí se k videím na sociální síti také vyjadřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám