Hlavní obsah

Pamela Andersonová kráčí ve stopách Brigitte Bardotové

Právo, Jaroslav Zbožínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární časopis Playboy a kanadsko-americká hvězda stříbrného plátna Pamela Andersonová, známá z kultovního seriálu Pobřežní hlídka, jako by se domluvily: odhodlaly se k radikálnímu řezu, co se týče jejich budoucnosti, přičemž se v jednom bodu sešly.

Foto: Profimedia.cz

Pamela Andersonová

Článek

Playboy ve svém lednovém čísle ukončil více než 60letou tradici, kdy otiskoval snímky nahých žen a propracoval se na pozici jednoho z nejznámějších pánských časopisů na světě. Napříště je s nahotou konec. Ženy mají být na fotografiích sice i nadále svůdné, ale vždy oblečené.

Tou poslední, která se měla na obálce objevit a objevila v rouše Evině, byla Pamela. Nechala se přemluvit vydavatelem Hughem Hefnerem, aby ještě naposledy pro Playboy zapózovala a navýšila svůj rekord. Bylo to už počtrnácté, čehož nedosáhla žádná jiná celebrita.

„Zavolali mi a řekli, že nikoho jiného pro toto vydání nechtějí,“ pochlubila se v televizním pořadu Entertainment Tonight Pamela, která byla dlouhá léta nejvíce vyhledávanou ženou na internetu a i ve svých 48 letech je stále přitažlivá.

Ještě se poradila s oběma syny, devatenáctiletým Brandonem a o dva roky mladším Dylanem, jestli nebudou mít námitky, když se jejich matka znovu objeví obnažená. V minulosti prý kvůli tomu čelili posměchu vrstevníků, který někdy vyústil i do ruční výměny názorů.

A zatímco Playboy spouští novou strategii, aby se pokusil zastavit klesající zájem čtenářů (náklad od roku 1975 poklesl na sedminu), obrací Pamela pozornost směrem, kterým se kdysi vydala i jiná filmová ikona, Brigitte Bardotová.

Foto: Profimedia.cz

Pamela Andersonová se proslavila v 90. letech rolí plavčice v seriálu Pobřežní hlídka.

„Brutální luxus“

S bojem za ochranu zvířat Pamela už jistou dobu koketuje, ale nedávno se odhodlala přímo do jámy lvové. Odjela do Francie, vlasti Bardotové, aby rozcupovala tamní kulinářskou specialitu foie gras, přetučnělá játra vodních ptáků, hlavně hus a kachen.

Ta se produkují tím, že zvířata jsou držena na malém prostoru, aby měla omezené možnosti pohybu, a současně jsou silně překrmována s cílem dosáhnout co nejvyšší tučnosti jejich jater. Podle ochránců zvířat jde o týrání.

Francie ale v roce 2006 vyhlásila delikatesu za součást svého národního gastronomického dědictví, čímž jí poskytla nejvyšší stupeň ochrany. Není ji tedy možné zakázat.

Foto: Profimedia.cz

Apeluji na Francouze, aby foie gras nejedli, žádala důrazně Pamela ve francouzském parlamentu.

„Apeluji na Francouze, aby foie gras nejedli. Je to brutální luxus, který způsobuje nesmírné utrpení osmdesáti miliónům ptáků ročně,“ zdůraznila Pamela v pařížském parlamentu, kam ji pozvali zástupci Zelených a poskytli prostor k prohlášení v tiskovém středisku.

„Vyzývám francouzské poslance: zakažte to přecpávání,“ dodala s tím, že tato „sporná delikatesa“ není zdravá a nemá prý v civilizované společnosti místo.

„Překrmované kachny a husy neprožijí ve svém životě jediný šťastný den,“ poznamenala.

Politika „v bodě nula“

Zatímco se fotografové a kameramani tlačili a v malém tiskovém sále se odehrávaly až chaotické scény, rozesílaly jiné parlamentní frakce prohlášení, v nichž blonďatou celebritu ze zámoří ani Zelené nijak nešetřily.

„Je to politická show,“ vzkázal poslanec vládních socialistů Hugues Fourage. Šéf klubu opozičních Republikánů Christian Jacob se zase nechal slyšet, že podobnými tiskovými konferencemi se „politika dostává do bodu nula“. A ozvali se i producenti foie gras. „Iniciativa paní Andersonové nás hluboce šokovala,“ zdůraznili.

Už loni v září se Pamela bez ohledu na napětí ve vztazích Ameriky a Ruska vydala bojovat za ochranu zvířat na ruský Dálný východ, kam ji na ekonomické fórum ve Vladivostoku pozval sám ministr přírodních zdrojů Sergej Donskij.

„Chci se zasadit o něco významného, co by opravdu vedlo ke změně. Společně s Ruskem,“ nechala se slyšet Pamela. „Můžeme začít prodejem kožešin. Vím totiž, že se tady hodně prodávají a že se sem dovážejí také z Kanady,“ prohlásila.

Foto: Profimedia.cz

Pro časopis Playboy nafotila obnažené fotky již čtrnáctkrát. Naposledy letos v lednu.

Tanec za statisíce

Pobytu v regionu využila i k návštěvě lva, kterého se podařilo zachránit při povodních ze zoologické zahrady v Ussurijsku. Desítky jiných živočichů ve výbězích a klecích to štěstí neměly.

„Zvířata by měla žít volně, neměla by sloužit pro naši zábavu,“ řekla dále Pamela, která se zasazuje také o zákaz lovu velryb, tuleňů a propaguje vegetariánské jídlo.

Foto: Profimedia.cz

Se svými syny, devatenáctiletým Brandonem a sedmnáctiletým Dylanem.

Aby získala prostředky pro aktivity na ochranu zvířat, vydražila při slavnostním večeru originální červenou bóji ze seriálu Pobřežní hlídka.

Za tři milióny rublů (asi 980 tisíc Kč) se jejím majitelem stal ruský obchodník Ildar Nevěrov. A nezůstalo prý jen u bóje. V nabídce byl i tanec s Pamelou. Kdo a za kolik jej nakonec vydražil, se do médií nedostalo. Známá je jen vyvolávací cena – půl miliónu rublů (přes 163 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám