Hlavní obsah

Nového Elvise oblékla Prada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film Elvis režírovaný Bazem Luhrmannem si po slavnostní premiéře v Cannes vysloužil dvanáctiminutový potlesk vestoje. O tom, že se jedná o velkolepý celovečerní snímek, svědčí i volba kostýmů, o které se postarala samotná Miuccia Prada.

Foto: Profimedia.cz

Austin Butler v roli Elvise

Článek

Oceňovaný vizionář Baz Luhrmann se spojil s legendární návrhářku Miucciou Pradou a kostýmní návrhářkou Catherine Martinovou, aby společně vytvořili kostýmy do nového romantického muzikálního snímku „Elvis“, který mapuje slávu zesnulého legendárního hudebníka i jeho vztah s manažerem Tomem Parkerem i manželkou Priscillou Presleyovou.

Několik hlavních kostýmů čerpalo z archivů značek Miu Miu a Prady. Oba tyto módní domy založila a vede třiasedmdesátiletá návrhářka Miuccia Prada.

„Ústřední dějovou linkou je legendární milostný příběh Elvise a Priscilly. Jejich krása a ikonický styl nesmazatelně poznamenaly současnou kulturu. V souladu s tím bylo pro mě a pro Baze důležité, abychom zůstali věrni tomuto odkazu. Nesnažili jsme se napodobovat skutečnou paní Presleyovou. Chtěli jsme najít moderní verzi, která by propojila její osobnost s historií i publikem.

Foto: Profimedia.cz

Austin Butler v roli Elvise

Ponořili jsme se proto do archivů značek Prada a Miu Miu a vytvořili kostýmy, které čerpají z historických pramenů a zároveň se opírají o skutečné oblečení, které Elvis a jeho žena nosili v době jejich největší slávy,“ uvedla v tiskové zprávě Catherine Martinová, držitelkou Oscara za kostýmy k filmům „Moulin Rouge!“ a „Velký Gatsby“.

Elvis Presley je v novém filmu nahlížen jako superhrdina

Film

Snímek Elvis je Luhrmannovým prvním celovečerním režijním počinem od filmu Velký Gatsby z roku 2013, na kterém rovněž spolupracoval s Catherine Martinovou a Miucciou Pradou. Kostýmy i šperky značky Tiffany z tohoto filmu byly oceněny řadou cen.

Foto: Profimedia.cz

Šperk značky Tiffany & Co., který se objevil ve filmu Velký Gatsby

Je proto jasné, že snímek „Elvis“ bude stylovou podívanou plnou mistrovského umu, módy, hudby a pohybů, které šokovaly celý svět.

V hlavní roli Elvise se představí americký herec Austin Butler. Sekundovat mu bude Tom Hanks, který hraje ve filmu Presleyho manažera Toma Parkera.

Studio Warner Bros. své rokenrolové dílo uvede v amerických kinech 24. června 2022. Do českých kin vstoupí již 23. června 2022, tedy o den dříve.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám