Hlavní obsah

Na Fashion weeku v Paříži se protestovalo proti kožešinám

Novinky, ema

V Paříži, notoricky známém městě módy, se představují kolekce na letošní podzim a zimu. A samozřejmě nesmí chybět ty nejznámější módní značky a návrhářská esa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ochránci zvířat demonstrovali v Paříži proti nové kožešinové kolekci značky FendiVideo: Reuters

 
Článek

Zatímco značka Fendi představovala kolekci, venku protestovali lidé. Proč? Aktivisté se bouří proti historicky první haute couture kolekci (vysoká krejčovina), která je plná honosných zvířecích kožichů a kůže. Kolekci pro luxusní italskou značku navrhl její kreativní ředitel Karl Lagerfeld.

Deníku The New York Times už dříve Lagerfeld řekl, že dokud budou lidé jíst maso a nosit kožené oblečení, nemá smysl proti něčemu protestovat. „Je velmi jednoduché říci ne kožešinám, ale to je módní průmysl,“ a dodal, že vyřazení kožešin a kůže by vedlo akorát k tomu, že by spousta lidí v tomto odvětví přišla o práci.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní kolekce plná kožešin značky Fendi.

Chanel použil 3D tiskárnu

Karl Lagerfeld se v Paříži objevil i se značkou Chanel. Pro její představení vybral slavné osobnosti a inscenované prostředí kasína. Na „mole“ se objevila herečka Kristen Stewartová, Julianne Moorová, ale i extravagantní zpěvačka Rita Ora či Vanessa Paradisová a její dcera Lilly-Rose Deppová.

Zajímavé na nové kolekci je bezesporu fakt, že k jejímu vyhotovení přispěla moderní 3D technologie. Právě 3D tiskem byly vytvořeny bundy, které modelky předváděly. „Móda musí jít s dobou, pokud nejde, tak by zanikla,“ vyjádřil se k použití moderní technologie Karl Lagerfeld.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Módní přehlídka Chanellu na Týdnu módy v Paříži se konala v kasínuVideo: Reuters

Elie Saab a pohled do minulosti

O něco klasičtější a zpátky ke kořenům se vrátil libanonský návrhář Elie Saab. Publikum překvapil malou exkurzí do minulosti tím, že představil něco ze svých slavných kolekcí z minulých let.

Saab představil velmi elegantní a ženské kousky především v barvě antického zlata, mísící se s jemnou zelenou, růžovou i světle modrou barvou. Šaty v mnoha případech zdobila krajka, modelky pak nádherné dlouhé róby i závoje, to vše v nekonečném třpytu a luxusních materiálech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ellie Saab na Týdnu módy v PařížiVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám