Hlavní obsah

Módu roku 2015 ovlivní trendy z dalekého Orientu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Brně se konal veletrh módy a stylu s názvem Styl a Kabo. Trendy na příští rok tam sledovala a okomentovala česká designérka Lada Vyvialová.

Foto: Profimedia.cz

Módní trendy na rok 2015 ovlivní exotický Orient.

Článek

Módní trend odrážející vliv moderních technologií, trend inspirovaný bílou košilí, případně orientálními vzory a vlivy jsou to, co uvidí zákazníci v obchodech s módou v příštím roce na jaře a v létě.

Trendů je v sezóně hned několik

Taktéž se bude prosazovat trend přírodních materiálů a barev. Pro zákazníky by však mělo jít pouze o inspiraci, nikoliv o diktát, řekla na brněnských veletrzích módy Styl a Kabo česká designérka Lada Vyvialová.

"Trendy mají vždycky více směrů a linií, aby si každý mohl vybrat to, co se mu líbí. Vzory od různých firem mohou vypadat diametrálně odlišně. Český trh sice není tak bohatý, ale kdo hledá, zpravidla najde," míní designérka. Navíc každá značka i designér mají svoje rukopisy.

Foto: Profimedia.cz

Styl a Kabo

Orientální trendy jsou zdobné a blyštivé

Trendy z Orientu budeme sledovat ve formě velkoplošných vzorů, například na velkých šatech. Projeví se také v doplňcích, které se kombinují s monochromatickými plochami, které doplňuje spousta třpytivé bižuterie. Orient se vyznačuje množstvím třpytivých a kovových doplňků, klidně bižuterie.

Budou převažovat šátky, pokrývky hlavy. Klasická saka nahradí ponča a volné dlouhé svetry přepásané i několika pásky.

Foto: Styl a Kabp

Styl a Kabo

Městský styl, konopný materiál a zemité tóny

Přírodní trend je spojovaný s ležérním městským stylem. Vyznačuje se lněným či konopným materiálem a přírodními zemitými barvami. Zajímavým detailem může být i tetování, a to jak na oblečení, tak na těle. Ale nemusíte se bát, protože nejde o klasické permanentní tetování, spíše o hennu, a jiná dočasná tetování a barvy.

Trendy se určují rok a půl dopředu

Módní experti, kteří sledují a předpovídají módní trendy, sbírají informace po celém světě. Snaží se reflektovat vlivy, které přicházejí zvenčí, například z filmů, z ulice či od etnických menšin. Experti tyto informace nejprve prodávají výrobcům látek, kteří je poté nabízejí výrobcům konfekce.

"Tito lidé, kteří udávají trendy, musí být doopravdy rychlí. S novými nápady a trendy musí přicházet zhruba rok a půl před avizovanou sezónou,” dodala Vyvialová.

Foto: Profimedia.cz

Trendy ovlivní dálný Orient

Foto: Profimedia.cz

Styl a Kabo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám