Hlavní obsah

Móda z neprůstřelných materiálů rozpoutala horečku mezi miliardáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Když londýnský obchodní dům Harrods začal prodávat luxusní světovou módu vyrobenou z neprůstřelných materiálů, tušil, že o zboží bude mít zájem především světová smetánka. Ale paranoia mezi miliardáři a politiky má tak ohromné rozměry, že se kolem neprůstřelných modýlků okamžitě rozpoutalo šílenství.

Foto: Profimedia.cz

Móda, která využívá ochranné prvky - především neprůstřelné materiály - se stala hitem mezi miliardáři a politiky. Ilustrační foto.

Článek

S nápadem vyrábět módu z neprůstřelných materiálů vymyslel kolumbijský podnikatel Miguel Caballero. Ještě jako student uvažoval nad tím, jak své bohaté spolužáky ochránit před guerillovými revolucionáři. A dnes jeho nápad oceňuje jordánský král Abdulláh, venezuelský prezident Hugo Chaves, jeho kolumbijský kolega Almaro Uribe ale třeba také herec Steven Segal.

Zatím jsou v Harrods k dostání polo tričko, blejzr, sportovní sako, cyklistická bunda a pršiplášť. Pořizovací cena za jednotlivé kousky se pohybuje v přepočtu mezi 100 a 231 tisíci korunami. Podle výrobce poskytuje slušivé sáčko stejnou ochranu jako čtyři a půl kilogramu vážící policejní vesta, přičemž váží jen 1,8 kilogramu.

Kostýmy jsou vyrobeny ve třech úrovních ochrany – před revolvery a pistolemi ochrání základní série, střední je účinná před kulkami středního kalibru, zatímco nejvyšší úroveň by měla ochránit i před samopaly.

Reklama

Související témata:

Související články

Máte kila navíc? Pryč s nudou v šatníku!

Komu vadí jeho špíčky především z estetických důvodů, má léto poněkud pošramocené. Tiše závidí štíhlým, že mohou chodit polonazí a nemyslet na to,...

Safari styl - na výlet a za dobrodružstvím

Mezi trvalky, které z módy nikdy úplně nevycházejí, ale naopak se čas od času probudí k čilému životu, patří styl safari. Kromě jiného má podobnou vlastnost...

Výběr článků

Načítám