Hlavní obsah

Móda pro plnoštíhlé se konečně dostala i na věhlasný Fashion Week v New Yorku

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká značka Torrid se rozhodla dobýt newyorský Fashion Week (Týden módy) se svou módou pro plnoštíhlé. Kolekce Jaro 2018 obsahovala celkem 40 modelů. Inspirací se stal boho styl, který tematicky rozbíjely drsné kožené bundy, a dodaly tak šatům ten správný punc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolekce pro plnoštíhlé na Týdnu módy v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

„Více než 60 procent žen v Americe nosí plus size velikost,” uvedla pro agenturu Reuters Elizabeth Munozová, návrhářka značky Torrid. „Módní návrháři si tak stále mohou nalhávat, že módu pro plnoštíhlé odmítají, ale nemohou ignorovat skutečnost, že většina populace si přímo žádá nadměrné velikosti a oni je zkrátka nemohou dodat.”

Společnost Torrid, která prodává oblečení pro ženy s velikostí 10-30, rovněž využila svou přehlídku k tomu, aby představila deset žen, které byly vybrány z třetího ročníku jejich vlastní modelingové soutěže. Mezi nimi pak vyberou jednu plus size modelku, která se stane tváří značky.

Finalistka Seairra Thompsonová uvedla, že získala sebevědomí se do soutěže přihlásit, až když na módní přehlídce uviděla kráčet známou plus size modelku Ashley Grahamovou.

„Potřebovala jsem velkou dávku sebevědomí, abych se o soutěž začala vůbec zajímat. Do té doby mě mé okolí nebralo vážně a myslelo si, že holka s velikostí 42 nemá v módě co dělat,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám