Hlavní obsah

Marryoke stylově zachytí nezapomenutelné svatební chvíle

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatba je důležitou životní událostí. Jsou s ní spojeny mnohé krásné okamžiky. Neméně podstatnou záležitostí je i pořizování fotografií či videa. Novinkou posledních několika let právě mezi svatebními videi je tzv. marryoke, v překladu něco jako svatební karaoke, kterého se účastní novomanželé a většinou i všichni zúčastnění hosté.

Olly a Christine natočili svatební videoklip na hit The Time (Dirty Bit) Video: marryokes.com

 
Článek

Mít z vlastní svatby pořádnou hromadu fotografií a nejlépe také video je pro každého téměř nepsanou nutností. Nejen pro uchování okamžiku, ale i pro možnost se v pozdější době pochlubit sousedům, známým, kamarádům či si jen tak nostalgicky zavzpomínat.

U většiny fotografií či videí se ale najde určitý spojovací článek, který není zrovna v oblibě – a tím je množství pořízeného materiálu.

Fotografií bývá tolik, že i když jsou v současné době dostupné třeba v digitální podobě, jejich prohlížení i tak zabere notnou dobu.

Stejné to bývá i u videí. Standardně je zvykem, že některý ze zúčastněných, případně profesionální kameraman, natáčí během celého svatebního dne záznam, který pak v klidu někde doma nebo ve studiu sestříhá. I po vykrácení je délka pořízeného záznamu ale stále nadměrná.

Několikaminutové svatební karaoke

Pokud chcete mít z vlastní svatby video, ale nemáte zájem o několikahodinové záběry, většinou podkreslené aktuálním ruchem z akce, případně nějakou nostalgickou melodií, pak můžete zvolit jinou metodu, která je po světě velmi populární.

Jde o tzv. marryoke (spojení slov marriage a karaoke), tedy v překladu něco jako svatební karaoke. Základ je stejný jako u každého jiného karaoke. Na určitou písničku, kterou si zájemci dopředu vyberou, v hudebním videu zpívají slova novomanželé i různí svatební hosté.

Aby videoklip vypadal profesionálně, je dobré natáčet i mimo obřadVideo: marryokes.com

Jeden rozdíl tu ale přece jen je. Slova písničky nejsou zpívána v jednom záběru, ale při natáčení v průběhu celého dne (aby bylo video i obsah co nejlepší). V hudebním videoklipu, který tak standardně trvá několik minut, bývají obsaženy všechny důležité momenty z celého dne. Prostřihy z příprav a předsvatební nervozita budoucích manželů přes svatební slib a polibek až po veselí po obřadu.

„Je logické, že si lidé chtějí uchovat vzpomínky a záznam z tohoto výjimečného dne. Naše pojetí představuje určitý posun v plánování svateb během několika posledních let. Lidé chtějí něco výjimečného a my jim tímto stylem plníme jejich sny,“ cituje pro Daily Mail Katie z firmy Marryokes, kterou založila se svým manželem Billym před více než třemi roky.

První videa ve stylu karaoke natáčeli převážně pro své kamarády jako dárek. Některá z nich umístili i na internet, kde měla pro ně neuvěřitelný počet zhlédnutí. Vytušili možný potenciál a začali se jimi zabývat častěji. Ve svatebním videu pro hudebního producenta a bodyguarda Paula Higginse a jeho manželku Clodagh McGearyovou se dokonce objevili i členové dnes velmi populární chlapecké skupiny One Direction, u které je Paul členem ochranky.

Ve svatebních videoklipech hrají nejen snoubenci, ale i příbuzní a svatební hostéVideo: marryokes.com

„Vtip je v tom, že do svatebního videa můžete zakomponovat cokoli, co jen budete chtít. Můžou se tam objevovat sloni, vrtulníky, kouzelníci, tajní zpěváci i třeba někdo slavný. Každé naše video je tak vlastně originál,” vysvětluje Billy.

Manželé Katie a Billy natáčejí vedle moderních videí i klasické svatební záznamy, záleží jen na požadavku klientů, čemu budou chtít dát přednost.

Reklama

Související témata:

Související články

Svatební inspirace pro nevěsty na rok 2014

Krásné romantické sněhobílé róby, princeznovské střihy, mašle, volánky, krajky a romantické účesy. To vše bylo k vidění při představení svatební kolekce...

Výběr článků

Načítám