Hlavní obsah

Jennifer Lopezová: Do práce jsem se vrátila ráda

Právo, Martin Prettenhofer

Po čtyřleté pauze, během níž porodila a vypiplala dvě děti, které má se svým třetím manželem, hudebníkem a hercem Marcem Anthonym, se Jennifer Lopezová vrací na plátno ve filmu Záložní plán. Hraje ženu, která už před časem překročila třicítku, touží po rodině, ale mezi všemi dosavadními partnery zatím pořád nenašla toho pravého.

Článek

Zoe se tedy rozhodne pro umělé oplodnění anonymním dárcem, ale jak to v romantických filmech bývá, ještě týž den, kdy své rozhodnutí uskuteční, a tedy dávno předtím, než se těhotenství stačí navenek projevit, jí zkříží cestu pohledný, inteligentní, prostě dokonalý Stan. Co teď a co potom?

Foto: Profimedia.cz

I Jenifer Lopezová je považována za módní ikonu.

Scenáristka Kate Angelová přišla s nápadem na tento příběh díky kamarádkám, které se musely vypořádávat s problémy ženského života po třicítce. „Zcela jednoznačně tu máme biologické hodiny, které odtikávají. A pokud dospějete do určitého věku, aniž byste potkaly toho pravého a chcete mít rodinu, musíte začít zvažovat jiné možnosti,“ říká a Lopezová dodává:

„Zoe je nezávislá, sebevědomá, skromná, ale současně elegantní v moderním, zábavném stylu. Dospěla prostě do bodu, kdy si uvědomuje, že možná toho pravého nepotká a přitom hrozně touží po rodině, po dítěti. Takže se rozhodne to vyřídit sama.“

Jaké to bylo, vrátit se od rodiny zase k práci?

Vždycky jsem svou práci měla nesmírně ráda. A to, že jsem s ní musela na pár let přestat, vychovávat vlastní děti a trávit s nimi veškerý čas, pro mě znamenalo hodně. Ale návrat zpátky byl skvělý. Jsem ráda, že děti mohly být na natáčení se mnou, byly pro mě nezanedbatelnou součástí filmu, i když mimo kameru.

Proč jste se rozhodla vrátit právě Záložním plánem?

Protože jsem sama vlastně ještě novopečená matka. Všechny ty vtípky o tom, jaké to je být těhotná, unavená a zmítaná hormony, jaký má člověk hlad a jak to všechno zvládá, jsem ještě měla v docela čerstvé paměti.

Jaký partner je Alex O’Loughlin, který hraje Stana?

S Alexem pracuji moc ráda. Nemám sice nejmenší tušení, jestli už někdy natáčel romantickou komedii, ale rozhodně jsem z nás dvou já byla veteránkou tohoto žánru. Což mi vlastně připadalo docela skvělé. S Alexem jsem si navíc užila spoustu zábavy, protože je to moc dobrý herec, který má schopnost skvělého komediálního časování, takže jsme jeden druhému dokázali hodně nahrávat.

Jak se vy sama cítíte v komediálním žánru?

Baví mě to, ráda posouvám hranice svých schopností a zjišťuji, co ještě bychom mohli v rámci scény změnit, aby byla legračnější. Na komediích je zábavné, když jsou alespoň zčásti uvěřitelné. Lidi vždycky rozesměje, když si mohou říci, že to je přesné, že právě tak se to mohlo stát.

Režisér Alan Poul dosud točil jen pro televizi, jak se vám pracovalo s debutantem v celovečerní filmové tvorbě?

Nedostatek zkušeností je samozřejmě trochu problém. Nedokážete si ještě přesně představit, jak bude působit celý film a díky čemu může být skvělý. Všechno může vykolejit… Ale on je výborný a talentovaný. Mám pocit, že ačkoliv mám mnohem více zkušeností, Alan mě dokázal posunout o kus dál.

Například si nejednou uvědomil něco, na co já jsem nepomyslela. To na mě udělalo velký dojem, protože já se na role opravdu pečlivě připravuji a chodím na natáčení odhodlaná ukázat, co jsem vymyslela. Když pak za vámi někdo přijde a zeptá se, jestli vás napadlo to nebo ono a vy musíte říct, že ne, je to z mého pohledu opravdu zásadní věc pro hodnocení jeho kvalit.

Jak jste si padly do oka s autorkou scénáře Kate Angelovou?

Na tom, co Kate napsala, je výborně vidět, že má sama nedávno za sebou tři těhotenství. Když jsem ten scénář dostala a přečetla jsem si ho, potkaly jsme se za pár dnů kdesi na hodině aerobiku. A ona povídá „Ahoj, já jsem Kate, napsala jsem Záložní plán.“

Já jí povídám, že ten se zrovna chystám natáčet, a ona na to, že ví, a že zrovna před šesti týdny porodila. Bylo to hrozně sympatické, dodala filmu příjemnou svěžest, realistickou atmosféru, zachytila přesně, jaké to všechno je. Myslím, že Zoe je skvělá, protože se jí podobá. Ona to prožila, porodila zrovna dítě a dokázala tomu vdechnout svůj specifický humorný nadhled a svůj přístup k životu a k tomu, co zažívá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám